Annonce
Ugeavisen Struer

Det vrimlede med kunder hos Kristina - selvom butikken var lukket

Kristina Svane fra butikken BySvane har med succes prøve at sælge varer fra sin butik via livesending fra Facebook. Det kunne hun godt finde på at gøre i fremtiden også, konkluderer hun. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Indehaveren af interiørbutikken BySvane i Struer havde torsdag aften sin debut som vært på et livesalg på Facebook. Et koncept, som hun nu er blevet ret glad for
Annonce

Struer: Hvis kunderne ikke kan komme til butikken på grund af corona-lockdown, så må butikken komme til kunderne. Og i dag lever vi heldigvis i en digital tidsalder, der gør den slags meget nemmere.

Torsdag aften i sidste uge sendte Kristine Svane, indehaveren af interiør- og boligbutikken BySvane i Struer, live på Facebook. Her viste hun indretningsinteresserede danskere rundt i butikken blandt hendes mange varer - alt imens interesserede købere kunne følge med hjemme fra sofaen.

Det var første gang, hun gjorde den slags, og det var en succes, forlyder det.

- Det gik rigtigt godt, siger Kristina Svane.

- Folk er så positive, og flere har efterfølgende skrevet, at de synes, det var rigtigt godt. Og jeg fik nok solgt omkring 90 procent af de varer jeg fremsendte, så det er selvfølgelig rigtigt dejligt, tilføjer hun.

Annonce

Nethandel er vejen frem

136 mulige købere kiggede med, mens Kristina Svane fremviste varer live på BySvanes facebookside. Også det er hun godt tilfreds med.

- Jeg har aldrig nogensinde haft 136 mennesker inde i butikken på samme tid, så det er fedt, at man på den her måde snakker direkte til dem, siger hun.

At flytte detailhandlen fra de fysiske butikker og over på Facebook eller andre sociale medier er blevet en mindre trend her under coronanedlukningen. Butikkerne skal holde lukket ifølge retningslinjerne, og så må man jo blive kreativ. Tidligere har Jysk i Struer også flyttet salget over på Facebook, og det samme har Gerda Garn, der modtager bestillinger via Facebook og telefonen, og som så sender varerne eller rækker dem ud gennem vinduet.

Hos BySvane ser Kristina Svane også de live Facebook-vidoer som noget, hun måske vil fortsætte med, når butikkerne igen må åbne.


Jeg har aldrig nogensinde haft 136 mennesker inde i butikken på samme tid, så det er fedt, at man på den her måde snakker direkte til dem

Kristina Svane, indehaver af BySvane


- Vi kommer ikke udenom, at nethandel er vejen frem, og jeg har også kunder, der sidder andre steder end lige i Struer. Jeg ser det også lidt som en inspirationsaften med mulighed for salg. Nogle kunder vil jo også bare gerne se demonstrationer af det, de kan se i ens webshop, og det har jeg mulighed for at give dem på denne måde, siger Kristina Svane.

På aftenen fik hun solgt alt fra nedsatte tilbudsvarer til nyheder, som kunderne kunne stifte bekendtskab med helt uden at forlade deres hjem.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce