Annonce
Ugeavisen Struer

Dimittender sagde et hedt farvel til moderskibet

Det kan tære på kræfterne på selv den mest nybagte student, men dimissionen fredag var det officielle farvel til Struer Statsgymnasium. Foto: Johan Gadegaard
206 elever dimitterede fredag fra Struer Statsgymnasiums seks ungdomsuddannelser - med rotation, stolte forældre og rektors vise ord.
Annonce

Struer: Livets store spørgsmål bankede på under huerne fredag, da 206 elever fra Struer Statsgymnasium på skift sagde farvel til skolen, der i to eller tre år har fyldt dagligdagen med lærdom, lektier og kammerater.

Men lige den fredag var det måske nærmere spørgsmål som; "Hvorfor lugter mine bukser af fadøl?", og "Hvad skete der lige for min hue?", der gik gennem de lidt for tunge hoveder, da dimittenderne fra hver enkelt uddannelsesgren stillede til 30 minutters coronadimission i gymnasiehallen.

For mange - efter en lang dag og nats festen - efter at huen var kommet i hus.

Annonce

Tak for indsatsen

Hver afmålt uddannelsesgren med eleverne stående i den ene side af salen og forældrene i den modsatte fik ud over beviset for deres slid og den traditionelle rektorale tale også et afsprittet håndtryk med på vejen.


Alt er ikke muligt på jeres videre færd, så spild ikke tiden på den myte. Find jeres egen hylde og find glæden i noget, I mestrer.

Mads Brinkmann Pedersen, rektor, Struer Statsgymnasium


I årets tale, som rektor Mads Brinkmann Pedersen pænt måtte levere af seks omgang, takkede rektor for elevernes flid og indsats.

Både med bøger og pc, men bestemt også for fællesskabet på gymnasiet.

- I er klar til at indtage verden hver især og i fællesskab. I har rykket jer både menneskeligt og fagligt i den tid, I har gået på skolen, sagde Mads Brinkmann Pedersen.

Han bad også eleverne glemme klichéen om, "at alt er muligt".

- Alt er ikke muligt på jeres videre færd, så spild ikke tiden på den myte. Find jeres egen hylde og find glæden i noget, I mestrer.

Efter coronasikker sang leveret i behørig afstand og uden medbrummen fra dimittenderne ventede den traditionelle fotografering og receptionen med lærerne, forældre og klassekammerater.

Udenfor ventede endnu en skoldhed sommerdag med strålende solskin. Første side i næste kapitel kunne gå i gang for de 206 stolte hueejere.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Struer

Det er ikke så ringe endda

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Mange indbrud i varebiler

Ugeavisen Struer

Struer Fri Fagskole udvider

Annonce