Annonce
Ugeavisen Struer

Din kollega er fyret - vil du gå ned i løn?

Jens Gamborg, Bang & Olufsens Head of Group Communications & CSR, understreger, at ordningen er både frivillig, fleksibel og anonym. Arkivfoto
Medarbejderne på B&O har i vid udstrækning sagt ja til at hjælpe med til virksomhedens overlevelse ved at gå 10 procent ned i løn i juni, juli og august
Annonce

Struer: Bestyrelsen og ledelsen på B&O har frasagt sig en femtedel af deres vederlag og løn i både juni, juli og august.

Dette blev meddelt samtidig med, at bestyrelsen lancerede en plan om at få tilført virksomheden cirka 400 millioner kroner for at komme helskindet ud på den anden side af corona-krisen. Samtidig blev medarbejderne spurgt, om de også ville yde et bidrag i form af en midlertidig lønnedgang.

For menige medarbejdere var det et spørgsmål om en lønnedgang på ti procent i løbet af de kommende tre sommermåneder, og seniorledere på et vist niveau blev spurgt, om de ville følge bestyrelsen og den øverste ledelse og give afkald på 20 procent af lønnen.

- Det var noget, vi satte i gang midt i maj, oplyser Jens Gamborg, Bang & Olufsens Head of Group Communications & CSR.

Medarbejder sagde ja til at gå ned i løn, og Jens Gamborg oplyser, at topledelsen på B&O er utroligt glade for den store opbakning.

- Vi var helt klar over, at det var meget at gå ud og bede medarbejderne om, understreger han.

Vi var helt klar over, at det var meget at gå ud og bede medarbejderne om.

Jens Gamborg, Head of Group Communications & CSR, B&O

Annonce

Kun de fastansatte

B&O havde netop gennemført en fyringsrunde og nedlagt 115 stillinger.

- Nogle var ubesatte stillinger, men det var rigtigt mange medarbejdere, der blev berørt, konstaterer Jens Gamborg.

Medarbejdere, som stod med en fyreseddel i hånden, er da heller ikke blevet spurgt, om de oven i hatten også ville bidrage til selskabets redningsplan ved at gå ned i løn de sidste måneder, de måske havde på jobbet.

- Og vi var fuldt ud klar over, at det også var meget at bede deres kolleger om, understreger Jens Gamborg.

Men opbakningen har været markant.

Jens Gamborg ønsker ikke at oplyse, hvor stor en andel af medarbejderstaben, der har sagt ja til at blive trukket ti procent af lønnen i løbet af de kommende tre måneder.

Dagbladet Børsen anslår, at medarbejderne samlet bidrager med en lønreduktion på cirka 15 millioner kroner. Jens Gamborg fra B&O ønsker ikke at bekræfte eller udtale sig om det endelige beløb.

- Men det er en meget stor hjælp, siger han og understreger, at ordningen er både frivillig, fleksibel og anonym.

I de enkelte afdelinger har medarbejderne sagt ja eller nej til ordningen, uden at deres chefer bliver informeret, og Jens Gamborg oplyser desuden, at det kun er fastansatte, der er blevet spurgt.

Medarbejdere på en midlertidig kontrakt eller i sæsonarbejde, som mange af medarbejderne er det på eksempelvis Fabrik 5, hvor B&O har det store anodiseringsanlæg til bearbejdning af aluminiumsflader, har været friholdt for at skulle tage stilling.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce