Annonce
Ugeavisen Struer

Eksklusiv russisk vodka i Fabergé-æg

Jess Zobbe ses her med den eksklusive vare til 9.500 kroner - og den er allerede solgt. Foto: A.P. Christensen
Jess Zobbe fra Vin & Kunst i Struer har solgt det ene af de kun seks eksemplarer, der er kommet til Danmark. Prisen er 9.500 kroner
Annonce

STRUER: - Det er helt sikkert det mest specielle, som jeg har haft i butikken i de 15 år, som jeg har drevet Vin & Kunst, siger Jess Zobbe, der i tirsdags fik leveret det helt særlige Fabergé-æg, der i sig selv er et mindre kunstværk, men som også indeholder den eksklusive Imperial Collection Gold Vodka.

- Der er kun kommet seks eksemplarer af dette produkt til Danmark - og jeg var så heldig at få den ene flaske til Struer. Og den er faktisk allerede solgt, så nu går jeg på jagt efter endnu en af flaskerne, som jeg ved findes et eller andet sted i landet, siger Jess Zobbe.

Han havde i forrige uge besøg af en leverandør i forbindelse med indkøb af varer til julehandelen, og det var i den sammenhæng, at den specielle varer blev præsenteret.

- Vi er altid på jagt efter det exceptionelle som blikfang til julekataloget, og vi har for eksempel tidligere haft en 10 liters cognac med. Da jeg så dette Fabergé-æg, slog jeg til. Det var helt vildt på billederne, men endnu vildere, da varer kom, og vi fik pakket flasken ud, siger Jess Zobbe.

Imperial Collection Vodka Fabergé Egg hedder produktet, der koster den nette sum af 9.500 kroner og er et ægte samlerobjekt. Med i købet får man så også en ekstra flaske Imperial Gold Vodka.

Når man åbner ægget, kommer selve flasken med vodka'en til syne. Foto: A.P. Christensen
Annonce

Historien om ægget

Overfladen af Fabergé Egg æg er dækket med farvet emalje, der simulerer naturlige ædle mineraler. Emaljen beskytter overfladen og giver produktet en særlig elegance. Der er i alt fem farvekombinationer i Danmark. Alle versioner af ægget er dækket med naturlig guld, bevingede løver og en ørn, som overvåger ægget fra toppen. Alle dekorerede detaljer er belagt med 24-karat guld.

- Vi valgte den røde version, men jagter nu en grøn version, oplyser Jess Zobbe.

Produktion af æg samt karaffel og glas - Venedig-glas med udsøgt forgyldning - kræver specielle færdigheder og erfaring. Præget metalindlæg placeret på overfladen af ægget er dækket med naturligt guld - også de dækkede ben i form af de vingede løver og ørnen, der ligger over ægget, er dækket med guld. Sættet indeholder et forgyldt beslag til briller og en dekorativ hætte over flasken, som er dekoreret med en stor rubinfarvestrass. Arbejdet med prægning af forgyldning er et af de mest vanskelige stadier, det udføres af et af de ældste specialiserede virksomheder.

Alle dekorerede detaljer er dækket med 24 karat guld. Det sidste element i kompositionen er de yndefulde og elegante gyldne ørnæg. I dens udvikling blev en af de mest berømte florentinske mestre engageret, der arbejder i mere end tredive år i Vatikanet på pavens invitation. At fremstille en ørn og forgyldt glas kræver hårdt arbejde.

De oprindelige Fabergé-æg er smykkeæg, der er skabt af huset Fabergé i Sankt Petersborg i Det Russiske Kejserrige. Der blev muligvis produceret helt op til 69 stk, hvoraf 57 er bevaret til i dag. De blev alle fremstillet under vejledning af Peter Carl Fabergé mellem 1885 og 1917.

Annonce

Den eksklusive vodka

I 1721, da Peter den Store blev kronet kejser af Rusland, blev en speciel one-of-a-kind vodka skabt for at fejre lejligheden - Og så var Imperial Collection Gold Russian Vodka født.

I Rusland er Imperial Collection Gold uundværlig ved officielle receptioner, diplomatiske møder og gallafester for de kendte samt verdens ledere. Du finder vodkaen på de mest stilfulde klubber, fashionable barer og trendsættende restauranter.

Ladogasøen, nær St. Petersborg, er den største sø af glacial oprindelse i Europa. Dens rene og bløde vand er den eksklusive kilde til renheden i Imperial Collection Gold. Sammen med hvede af højeste kvalitet danner dette ingredienserne til en af verdens bedste vodkaer.

Kvalitetsingredienser fortjener en ordentlig produktionsproces. Derfor gennemgår vodkaen efter destillationen af den gærede hvede en 11-stadier lang rensningsproces. Her anvendes et flertrins carbonfiltreringssystem. Det 12. og endelige stadie "polerer" vodkaen med eksklusive, guldbelagte membranfiltre. Resultatet er en royal russisk vodka med en usædvanligt blød tekstur og raffineret smag.

Imperial Collection Gold Vodka er ikke tilsat hverken sukker, glycerol eller smag for at sløre for en dårligproduceret vodka, som det ses hos mange kendte vodkamærker.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Struer

Venø Færgen fylder 10 år

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Struer

Har du set Max?

Ugeavisen Struer

Dagcentrene åbner op igen

Annonce