Annonce
Ugeavisen Struer

Elever skal op på jernhesten

Eleverne på Struer Statsgymnasium kan nu deltage i en konkurrence, hvor det handler om at cykle til og fra skole. Der er en ny cykel på højkant - og måske en fast og sund vane. Arkivfoto: Martin Kloster
Struer Fysioterapi, Struer Fri Bikeshop og Struer Statsgymnasium har sat eleverne til at trampe i pedalerne i efteråret - håbet er, at cyklingen bliver en sund vane
Annonce

Struer: Alt, alt for mange skoleelever vælger den nemme løsning. Hvis du spørger fysioterapeut Morten Graversen, indehaver af Struer Fysioterapi.

Eleverne kører nemlig til skolen i bus eller bil. Selv om det var bedre for deres sundhed og miljøet, hvis de i stedet sadlede jernhesten og brugte cyklen til at fragte sig frem og tilbage.

Derfor har Struer Fysioterapi sammen med Struer Statsgymnasium og Struer Fri Bikeshop sat gang i en konkurrence i efteråret, der løber over tre uger.


Jeg vil gerne, at vi slår et slag for de unges sundhed. At vi forhåbentlig kan få flere til at vælge et sundt alternativ, så de får rørt sig.

Morten Graversen, fysioterapeut, indehaver af Struer Fysioterapi


Her  skal eleverne cykle så meget til skole som muligt, og for hver skoledag, de bruger cyklen, indkasserer de et lod.

Alle lodder ryger i bøtten, og efter de tre uger bliver der trukket lod om en ny cykel. Den klasse, der har fleste cyklende elever i løbet af de tre uger vinder også en præmie.

Annonce

Sund vane

Ideen til konkurrencen fik Morten Graversen, da han nostalgisk bladrede en tur tilbage i det indre fotoalbum. Tilbage til dengang i 1996, da han selv var elev på gymnasiet, og hver dag måtte kæmpe for at finde en plads i cykelkælderen. Et areal, der i dag med Morten Graversens ord er "gabende tomt".

- Jeg vil gerne, at vi slår et slag for de unges sundhed. At vi forhåbentlig kan få flere til at vælge et sundt alternativ, så de får rørt sig.

Et kig i Region Midtjyllands undersøgelse "Hvordan har du det?", der har undersøgt trivsel, helbred og sundhedsvaner hos regionens 1,3 million borgere, giver mere ammunition til Morten Graversen.

- Tallene viser, at det står sløjt til med de sunde vaner hos de 15 til 23-årige i Struer Kommune. Så meget desto mere ville det være godt med flere sunde vaner. Det kunne være at cykle til og fra skole, siger Morten Graversen.

Annonce

Mange gode grunde

Konkurrencen er hård i et af verdens rigeste samfund. Lånet af en af forældrenes biler er ofte alternativet til cyklen, og fremtiden kunne godt indikere, at cykelkælderen bliver historie og erstattes af større og større parkeringspladser.

Men Morten Graversen opgiver ikke på forhånd.

- Der er mange gode grunde til at vælge cyklen. Det er målet at vise det med konkurrencen, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Struer

Flere medaljer end dansere

Ugeavisen Struer

Ugens ord: Kig op

Annonce