Annonce
Ugeavisen Struer

En kulturbærer stopper efter 49 år i bankverdenen

Karl K. Seerup går på pension fra Hvidbjerg Banks Struer-afdeling efter 49 år som bankmand. Foto: Anders Trærup
Karl K. Seerup går på pension fra Hvidbjerg Banks Struer-afdeling efter 49 år som bankmand. Han kan se tilbage på en karriere, hvor det lokale engagement og det at have kunderne i centrum har været i højsædet
Annonce

Struer: 1. april slutter et kapitel i tidligere afdelingsdirektør Karl K. Seerups liv og karriere, for det er den dag, han har valgt at gå på pension.

Sådan lyder det i et skriv fra Hvidbjerg Bank om manden, der efter 49 år i den finansielle sektor nu sætter punktum for den del af tilværelsen, der startede med et elevjob i Struer Bank i 1971.

Igennem årene har Karl K. Seerup berørt næsten alle områder inden for bankvæsenet - med en tidlig afstikker til københavnsområdet, men ellers fortrinsvis i det vestjyske.

Det med det vestjyske har været der, hvor Karl K. Seerup virkelig har følt sig hjemme, og det blev da også hustruen Ingelise fra Struer, der trak ham fra Rødovre til Bremdal i 1978.

Karl K. Seerup har været med til det hele – en tid med masser af lokalbanker, hvor kunderne nærmest kom af sig selv - en tid med store bankfusioner, hvor der kom fokus på markedsføring af bankprodukter, og hvor det var vigtigt, at man kunne tage telefonen og ringe ud til en direktør eller økonomichef i en virksomhed og bede om et møde.

- Jeg fandt ud af, at det heller ikke er farligt at stille spørgsmål, og lige netop det er nøglen til at kunne strikke et godt tilbud sammen til kunden, fortæller Karl K. Seerup ifølge meddelelsen fra Hvidbjerg Bank.

Karl K. Seerup

1971- Elev i Struer Bank (senere Kjøbenhavns Handelsbank) - en tid med afdelinger i Østergade, Søndergade, Ølbyvej, Hjerm, Humlum, Bremdal, Linde og en B&O-bank

1973 - Efter endt soldatertid Kjøbenhavns Handelsbank (senere Handelsbanken), Rødovre Center-afdeling

1976 - Handelsbankens Bremdal-afdeling

1978 - Gift med Ingelise – bosat i Bremdal

1979 - Afdelingsbestyrer Handelsbankens Ølbyvej-afdeling, 27 år gammel

1985 - Regional marketingkoordinator for Handelsbankens regionskontor

1989 - Souschef i Danske Banks Holstebro-afdeling

1991 - Akkvisitiv Rådgiver i Handelsbankens Erhvervscenter i Herning

1993 - Erhvervskundechef i Danske Banks Struer-afdeling

1997 - Opstart af Hvidbjerg Banks Struer-afdeling – afdelingsleder

Annonce

Tilbage til Struer

Efter en periode i Danske Banks afdeling i Holstebro og en periode som Akkvisitiv Rådgiver i Herning vendte Karl K. Seerup i 1993 tilbage til Struer som erhvervskundechef i Danske Bank.

- Jeg fik buddet, sprang til og var glad for at vende tilbage til Struer, som var min egentlige hjemmebane, fortæller Karl K. Seerup i pressemeddelelsen og fortsætter:

- I den tid involverede jeg mig også i en række tillidshverv blandt andet som formand for Struer Erhvervs- og Turistcenter. Senere som formand for Struer Handelsstandsforening og formand for Struer Turistforening, og det blev også til en periode som næstformand i Nordvestjysk Erhvervsråd.

Midt i alt dette fik Karl K. Seerup i 1997 en henvendelse fra Hvidbjerg Bank, der gerne ville have ham til at stå for etableringen af en afdeling af Hvidbjerg Bank i Struer og påtage sig jobbet som afdelingsdirektør.

Det blev til 23 gode år.

- Jeg fik lov til at beskæftige mig med sparring og rådgivning af bankens kunder, hvilket altid har haft min store interesse. Jeg har nydt det privilegium, at jeg har fået lov til at arbejde meget selvstændigt i Struer-afdelingen. Sammen med nogle særdeles gode og dygtige kollegaer har vi opnået gode resultater for banken, siger han.

Annonce

Hvad med fremtiden?

Ifølge skrivet fra Hvidbjerg Bank har Karl K. Seerup været en rigtig vigtig del af banken.

- Karl har haft overordentlig stor betydning for opbygningen af Hvidbjerg Banks afdeling i Struer, fortæller bankdirektør Jens Odgaard:

- Karl tager velovervejede beslutninger og har altid det overordnede perspektiv med i overvejelserne. Han har haft rigtig stor indflydelse på, at banken i dag står som den lokale og foretrukne bank, og jeg har været glad for samarbejdet både på det faglige og ikke mindst det personlige plan.

På spørgsmålet - hvornår er tiden inde til at gå på pension? - svarer Karl K. Seerup:

- For mig er det lige præcist nu. Lone Christensen, der tog over som leder af afdelingen for et års tid siden, er kommet rigtig godt i gang. En ny generation er på vej, og der skal nye kræfter til. Jeg har været så heldig, at jeg selv har fået lov til at udpege min efterfølger. Lone gør det rigtig godt, og jeg kan trygt overlade afdelingen til hende.

Og hvad byder fremtiden så på?

- Først og fremmest mere tid sammen med min kone, vores tre børn og fem børnebørn. Vi elsker at rejse, og det håber jeg, der snart bliver mulighed for igen. Jeg kan også godt lide at spille tennis, badminton og golf, så jeg skal nok få tiden til at gå, siger Karl K. Seerup.

På grund af Covid-19 situationen og de deraf udstukne retningslinjer for forsamling afholdes der ikke afskedsreception for Karl K. Seerup i Hvidbjerg Bank.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce