Annonce
Ugeavisen Struer

Endeligt afslag: Byrådet afviser vindmølleejerne fra Fousing

Preben Frederiksen havde forventet, at han sammen med de øvrige vindmølleejere kunne få lov til at udskifte de eksisterende otte vindmøller ved Hedevej med fem nye. I aftes overværede han debatten, da byrådet lagde projektet i graven. Arkivfoto: Morten Stricker
Et stort flertal i byrådet satte punktum i sagen og afviste et ønske om at udskifte otte eksisterende vindmøller ved Hedevej med fem nye.
Annonce

Struer: Der var en repræsentant fra både vindmøllemodstanderne og vindmølleejerne tilstede blandt tilhørerne, da byrådet i Struer Kommune tirsdag aften besluttede at stoppe processen og afvise vindmølleejernes planer om at udskifte otte eksisterende vindmøller ved Hedevej mellem Fousing og Asp med fem nye.

Men de sad så langt fra hinanden, som det var muligt.

- Er der noget, der kan give problemer i lokalområderne, er det vindmøller, konstaterede næstformanden i teknik-, miljø- og klimaudvalget, John Christoffersen, da også, da han som formand for den socialdemokratiske byrådsgruppe, kom til mikrofonen og gjorde rede for sine synspunkter i debatten.

Han måtte erkende, at lovgivningen er overholdt.

Projektet, som vindmølleejerne har fremlagt holder sig, som Poul Kjær fra Venstre lidt senere i debatten bemærkede det, inden for skiven.

Landvindmøller er en saga blot. Den teknologiske udvikling har jo gjort, at man kan sætte møllerne op langt ude på havet, og hvorfor skulle man så sætte dem op lige uden for folks vinduer.

John Christoffersen (S), gruppeformand, den socialdemokratiske byrådgruppe, Struer

Annonce

Ud på havet

Men et stort flertal valgte altså at lytte til protesterne i området, og John Christoffersen mente, at det i det hele taget skulle være slut med flere vindmøller på land i Struer Kommune.

- Landvindmøller er en saga blot. Den teknologiske udvikling har jo gjort, at man kan sætte møllerne op langt ude på havet, og hvorfor skulle man så sætte dem op lige uden for folks vinduer, sagde han og bemærkede, at forudsætningerne er nogle helt andre i dag, end dengang området ved Hedevej blev udpeget som egnet til flere vindmøller i et tillæg til kommuneplanen i 2009.

Kjeld Graversgård fra Det Konservative Folkeparti mente, at det var en rigtig kedelig sag.

- Der er brugt mange timer og mange penge på at beskrive projektet, og jeg havde gerne set, at de nye møller blev sat op, sagde han og bemærkede, at en afvisning af vindmølleejerne blandt andet kommer til at betyde, at Struer Kommune går glip af et ganske stort beløb til udvikling af lokalområdet.

Et beløb, som vindmølleejerne er forpligtet til at betale til Struer Kommune, hvis de nye og 150 meter høje vindmøller blev sat op.

Men han gik alligevel med flertallet.

De eneste, der fastholdt deres støtte til projektet, var Lene Houe og Poul Kjær fra Venstre.

Alle de øvrige medlemmer af byrådet afviste det fremsendte ønske fra vindmølleejerne om at få sat gang i en mere konkret sagsbehandling med udarbejdelse af en ny lokalplan, en mere uddybende miljøvurdering og et tillæg til kommuneplanen, som skulle bane vej for en realisering af projektet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Struer

Grums i drikkevandet

Ugeavisen Struer

Det er ikke så ringe endda

Annonce