Annonce
Ugeavisen Struer

Engelsk kunstner sprayer væggene på Thyholm til

Det er kun den ene side, der er færdig indtil videre. "Fremtiden er over os" kommer til at fylde 38 kvadratmeter i alt. Foto: Morten Stricker
Mississippi på Thyholm får forskønnet en mellemgang med street art af kunstneren Richard Holmes, der får skønhed til at flyde ud fra spraydåserne
Annonce

Thyholm: Der lugter syntetisk når man træder ind på kulturcentret Mississippi på Thyholm. Lidt som en blanding af hårspray, acetone, maling og benzinstation. Det giver god mening. For det er fredag eftermiddag, og street art-kunstneren Richard Holmes har siden torsdag arbejdet på kunstværket "Fremtiden er over os", der pryder væggene i mellemgangen mellem salene i Mississippi.

- Vi har længe tænkt over, hvad vi skulle gøre med den gang her, fortæller Bruno Nordensgaard fra Mississippi.

Den har en dum størrelse til at hænge kunstværker, og er for lille til at gøre eksempelvis til indgang eller café. Da kom Bruno Nordensgaard til at tænke på Richard Holmes, der tidligere har udstillet på Mississippi i 2017.

- Vi prøver altid at få nogle kunstnere med noget særligt og unikt herind, og det må man sige, at Richard Holmes har, siger Bruno Nordensgaard.

Annonce

Anholdt

"Fremtiden er over os" er endnu kun halvt færdigt, da Dagbladet er forbi fredag eftermiddag, men der tegner sig alligevel et billede. En ond udgave af Wall-E fra Pixar-filmen af samme navn er på samme væg som en ond robot fra serien Futurama og en ligeledes ond Terminator er sprunget ud af Richard Holmes sprayflasker. Associationerne er kunstig intelligens og robotter, der overtager verden.

- Men den anden side bliver noget helt andet, siger Richard Holmes selv.


Vi prøver altid at få nogle kunstnere med noget særligt og unikt herind, og det må man sige, at Richard Holmes har

Bruno Nordensgaard, Mississippi


Han har boet i Thisted med sine to drenge siden 2001, og kommer oprindeligt fra Crawley, West Sussex i England. Her stiftede han første gang bekendtskab med spraydåserne og hvad de kunne i form af grafitti, som han malede rundt om i byen sammen med de andre rødder. Her lærte han også, at den kunstform er ilde set, også selvom man er dygtig - og mellem 1994 og 1998 blev han snuppet og anholdt af politiet mange gange.

- Derfor stoppede jeg også i 1998, og holdt faktisk pause i mange år, hvor jeg slet ikke malede, siger Richard Holmes.

I 2015, 14 år efter at han var flyttet til Danmark, blev han dog bedt om at udsmykke et diskotek af ejeren, der godt vidste, at Richard Holmes tidligere i sit liv havde svinget sprayflaskerne på en mindre lovlig måde. Det blev startskuddet til en karriere som urban artist, som det kaldes, og Richard Holmes sagde sit job op for at være kunstner på fuld tid. Det har bragt ham og sprayflaskerne over hele verden, og hans kunstværker er nu at finde i blandt andet Norge, Dubai og i USA hos rapperen Post Malone, der bestilte et værk fra Richard Holmes for nogle år siden.

- Vi mødtes til hans koncert i København, hvor jeg overrakte ham kunstværket og vi spillede beerpong (et drukspil, red.) sammen. Jeg tabte, for han var vist ret trænet, griner Richard Holmes.

Kunstværket, der nu bliver en permanent del af Mississippi med navnet "Fremtiden er over os" er tegnet frit udfra kunstnerens ønsker. Det eneste Bruno Nordensgaard gav Richard Holmes var titlen som inspiration.

- Sådan kan jeg bedst lide at arbejde, siger han.

Og hvad det så ender ud i, kan interesserede se fra den 3. oktober, hvor der er fernisering på stedets næste udstilling, "Landmalerne fra Fyn".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Struer

Oline ryster posen

Annonce