Annonce
Ugeavisen Struer

Et eventyrligt liv

Arne Henriksen fortalte en spændende historie om sine bedsteforældres rejse til Sumatra for næsten 100 år siden. Privatfoto
Annonce

RESEN: "Et eventyrligt liv i troperne" var overskriften for det foredrag, der tirsdag aften blev holdt i Resen Sognegård og som samlede cirka 70 tilhørere. Foredragsudvalget, der er sammensat af repræsentanter fra Husholdningsforeningen, Resen/Humlum Menighedsråd, KFUM-spejderne, Resen Friskole & Naturbørnehave og Resen Beboerforening har hvert år et fælles foredrag.

Arne Hendriksens fortalte om sine bedsteforældre, der som helt unge i 1920'erne rejste til Sumatra. Arne havde som barn hørt bedstemoderen fortælle om sine oplevelser og ved hjælp af gamle breve og forskellige papirer, billeder og dokumenter stykket deres historie sammen.

Det har været et rejselystent par, der tog turen. Det var ikke helt almindelig bare at rejse ud. Bedstefaderen kom til at arbejde i en gummiplantage i Telok Pandjie lige under ækvator i 40 graders varme. Han sled 60 skjorter op på to år på grund af varmen. De var hjemme tre gange i de 25 år, de var der.

Arne Hendriksen er en god fortæller, der fangede tilhørerne, så det var en god aften.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ugeavisen Struer

Ugens ord: Du skal

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce