Annonce
Ugeavisen Struer

Et skridt nærmere en dukkert

Havnen i Struer kommer stadig nærmere et havnebad, der skal deles om pladsen i havnebassinet med blandt andet kabelbanen. Foto: Johan Gadegaard
Struer Kommune vil nu have konkrete forslag til, hvordan et havnebad i Struer kan laves - kvaliteten af havnens vand er helt i top
Annonce

Struer: Struer Kommune satte i fjor gang i arbejdet, der skulle bane vejen for et havnebad.

Arbejdet er nu så langt, at udvalget for teknik-, miljø- og klima har givet grønt lys til, at der kan laves konkrete forslag til et havnebad.

Forud for, at der kan sættes streger på papir og i vand sammen med et overslag for prisen på at bygge og drive badet, er gået arbejdet med målinger af badevandets kvalitet og andre forundersøgelser.

Test af vandkvaliteten i havnen udløste i sommer et godkendt-stempel til havnevandet, der lever op til de strengeste kvalitetskrav i henhold til EU´s badevandsdirektiv. Det skete på baggrund af i alt 19 prøver af vandet i havnen i 2019.

Annonce

Rensning og redning

Resultaterne af prøverne viser, at vandet i havnen er velegnet til badevand. Men for at sikre vandets status og havnebadet i fremtiden, så skal regnvandsudløb og aflejringer på havnebunden fjernes, slår det indledende arbejde også fast.

Før den første badegæst kan kaste sig ud i havnebassinets blå vand, så mangler der endnu en hel del.

Ud over at havnebunden skal renses, så skal der afgrænses et badeområde, sikres dybdeforhold, laves infomateriale og sættes sikkerhedsudstyr som blandt andet redningskranse og stiger op.

Byrådet har besluttet, at forslag til, hvordan havnebadet kan laves og - ikke mindst - hvad det skal koste at bygge og drifte, skal med i kommende budgetforhandlinger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Struer

Nyt fitness-tiltag for unge

Annonce