Annonce
Ugeavisen Struer

Fællesspisning slog alle rekorder: - Det blev en rørende aften

Vejrum stod sammen om kampen for Ukraine med 180 deltagere til første fællesspisning efter coronaen. Foto: Mads Dalegaard
Det er ikke en kliché, men der måtte altså hentes ekstra service, da Vejrum holdt sin første fællesspisning siden pandemien. 180 deltagere sprængte næsten rammerne i det lokale idrætscenter.

Vejrum: Det var en pandemi og en krig siden, at borgerne i Vejrum kunne mødes til fællesspisning i det lokale idrætscenter.

Men det blev der ændret gevaldigt på i sidste uge, hvor den lokale borgerforening for første gang siden 2019 inviterede til spisning.

Det skete med et klart tema: krigen i Ukraine. Eller måske rettere et af resultaterne af krigen, nemlig de mange flygtninge, der er kommet til egnen.

Annonce

For en aften var nogle af flygtningene i kommunen således værter, da der blev budt på ukrainsk mad og sang.

- Det er underligt at sige det, men aftenen sprang alle tidligere rammer for, hvor mange deltagere vi har haft. I virkligheden er det på en vildt tragisk baggrund. Så det blev en både dybt rørende, men også fantastisk aften, siger formanden for den lokale borgerforening, Preben Jensen.

Kæmpe opbakning

Han tolker det store rykind som et udtryk for en opsparet vilje til fællesspisningen efter godt to års pandemipause, men bestemt også en lokal markering i forbindelse med krigen og dens konsekvenser.

- Vi har aldrig haft så mange deltagere til en fællesspisning før, og jeg tolket meget, at det her er et udtryk for støtten til de ukrainske flygtninge, siger Preben Jensen.

Borgerforeningen har allerede besluttet, at den næste fællesspisning holdes lørdag 1. oktober, denne gang som en international fællesspisning.

- Vi har i lokalområdet 8 - 10 nationaliteter repræsenteret hos borgerne, og vi vil gerne give dem en aften, hvor de byder på mad og kultur fra deres hjemland.

- Håbet er naturligvis, at Ukraine ikke fylder så meget til den tid. Da skulle der gerne være fred i landet, så vores flygtninge er hjemme hos deres familier, i deres hjem i Ukraine, siger Preben Jensen.

Annonce
Ugeavisen Struer

Sæt pris på hverdagene - dem er der nemlig flest af

Annonce
Ugeavisen Struer

Borgmester om byudvikling: Boliger alene skaber ikke liv på havnen i Struer

Annonce
Ugeavisen Struer

Velbesøgt fernisering på Mississippi - med kunstnere fra hele landet

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Struer

Struer Havekreds fejrer 100-års jubilæum med åbne haver

Ugeavisen Struer

Tidligere medlem af Etisk Råd på Struer Højskole: - Det er ikke et spørgsmål om smag og behag

Ugeavisen Struer

Mesterens højre hånd fundet

Ugeavisen Struer

To sejre gav perfekt start på for mestre

Ugeavisen Struer

Pop op-restaurant i en Oddesund-bunker: Tag med på Madmødet og smag på lokalområdet

Ugeavisen Struer

Struer Y's Mens Club har uddelt støtte: - Men det kan være en af de sidste gange

Annonce