Annonce
Ugeavisen Struer

Først blev han fritaget, så sagde han op - nu er han tiltalt for bedrageri

Tidligere havnechef og overfartsleder i Struer Kommune er tiltalt for bedrageri. Arkivfoto: Johan Gadegaard.
Den nu tidligere havnechef og overfartsleder i Struer Kommune er af Midt- og Vestjyllands Politi blevet tiltalt for bedrageri og dokumentfalsk
Annonce

Struer: Sagen, der begyndte med en udmelding fra kommunaldirektør i Struer Kommune, Jesper Thyrring Møller, i februar, er nu endt i et anklageskrift fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Dengang skrev kommunaldirektøren i en mail til Dagbladet, at:

"Struer Kommune har i dag fritaget overfartsleder Søren Adsersen for tjeneste pga. mistanke om uretmæssigheder i ansættelsen."

Søren Adsersen bar også titlen Maritim chef - Struer havne og færge - eller bare havnechef. En stilling, han selv valgte at fratræde med øjeblikkelig virkning i midten af marts.

Siden har der været stille om sagen, men tirsdag morgen kunne Midt- og Vestjyllands Politi efter en anmodning om aktindsigt udlevere et anklageskrift mod den nu tidligere havnechef.

Af dette fremgår, at han tiltales ved Retten i Holstebro med påstand om frihedssstraf for i første omgang bedrageri - subsidiært mandatsvig.

Det gør han i første omgang for tre hovedområder. Det første begyndende i november 2017 og med slutning i sommeren 2019.

Annonce

Varer til privat brug

Som leder af Venø Færgefart skulle Søren Adsersen i denne periode have indkøbt varer under foregivende af, at de var til Venø Færgen.

Men politiet mener altså - ifølge anklageskriftet - at de var til privat brug.

I den forbindelse skulle Struer Kommune have lidt et tab på godt 40.000 kroner.

Andet hovedområde i sagen strækker sig fra november 2017 til marts 2018, hvor Søren Adsersen som havnechef i Holstebro-Struer Havn skulle have indkøbt forskellige varer.

Det blev foregivet, at varerne var til Struer Havn, men igen mener politiet altså, at der er tale om varer til privat brug, fremgår det af anklageskriftet.

Her er også beskrevet, hvordan Holstebro-Struer Havn på denne måde skulle have lidt et tab på 18.723 kroner.

Tredje hovedområde, der som de to foregående vedrører bedrageri, er beskrevet til at vare fra december 2017 til april 2018.

Her skulle Søren Adsersen ifølge anklageskriftet som ulønnet hjælper i en privat virksomhed have indkøbt varer til privat brug.

Annonce

Ingen kommentarer

Efterfølgende skulle han så have sendt fakturaer på den private virksomheds brevpapir for fiktivt arbejde til Venø Færgefart, som Struer Kommune endte med at betale for.

Herved skulle Struer Kommune have lidt et tab på godt 52.000 kroner.

Alt i alt har Struer Kommune og Holstebro-Struer Havn ifølge anklageskriftet lidt tab for 111.159,23 kroner.

I et fjerde punkt i sagen rejses der også tiltale for dokumentfalsk for en episode i september 2019.

Her skulle den tidligere havnechef og overfartsleder have udleveret en forfalsket tilsynsrapport fra Søfartsstyrelsen vedrørende et syn på Venø Færgen.

Det var tirsdag formiddag ikke muligt at træffe Søren Adsersen for en kommentar til sagen.

Dagbladet talte med ham mandag aften, hvor han ingen kommentarer havde, og aftalen var, at vi kunne ringe igen tirsdag formiddag.

Det var tirsdag formiddag heller ikke muligt at komme igennem til hverken borgmester i Struer, Niels Viggo Lynghøj (S), eller kommunaldirektør Jesper Thyrring Møller.

Midt- og Vestjyllands Politi oplyser, at der endnu ikke er sat dato på, hvornår sagen skal behandles ved Retten i Holstebro.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Struer

Det er ikke så ringe endda

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Mange indbrud i varebiler

Ugeavisen Struer

Struer Fri Fagskole udvider

Annonce