Annonce
Ugeavisen Struer

Finansøkonom: Aktionærerne har givet B&O sidste chance

Aktionærerne har givet B&O en sidste mulighed for at komme ud af krisen, vurderer finansøkonom Per Hansen. Arkivfoto: Reuters Staff/Reuters/Ritzau Scanpix
Aktionærerne sikrede onsdag aften B&O et økonomisk fundament. Nu er det op til virksomheden at sikre sig en fremtid og øge salget.
Annonce

Struer: Finansøkonomen Per Hansen fra Nordnet anser det i vid udstrækning som sidste chance for B&O, da aktionærerne onsdag aften leverede en kapitalindsprøjtning på lidt over 400 millioner kroner.

- Nu er det så op til B&O at levere på den strategiplan, der blev offentliggjort for et par måneder siden, siger han onsdag morgen til P4 Midt & Vest.

Tidligere har han i et blogindlæg på Nordnetbloggen konstateret, at det ikke er første gang, B&O har bedt investorerne om friske penge gennem en krise.

- Men det kan blive den sidste, vurderer han. Som afslutning på blogindlægget stiller Per Hansen spørgsmålstegn ved, om B&O selv kan trække sig ud af krisen, eller om de 400 millioner kroner fra aktionærerne nu kommer til at gå til at holde selskabet i gang, indtil en anden bliver den nye og bedste ejer af B&O.

- Bang & Olufsen har været i mange kriser de seneste årtier, men ingen er så store som nu. Det er i høj grad et godt spørgsmål om det kan blive godt igen. Investorerne må spørge sig selv om kapitaltilførslen er økonomisk smertelindring, som skal føre Bang & Olufsen videre kortsigtet eller om det er en medicin, som for alvor kan gøre forskellen, skrev han inden bestyrelsens forslag blev godkendt på den ekstraordinære generalforsamling onsdag.

Aktionærerne har nu givet B&O tid og økonomisk råderum til at komme ud af krisen, selv om Per Hansen i sit blogindlæg konstaterer, at det i løbet af de seneste par år er gået fra "skidt" over "slemt" til "meget værre".

- Den gode nyhed er trods alt, at Bang & Olufsen ikke slæber rundt på gæld. Egenkapital og likvider giver finansiel frihed, og B&O kan fortsat selv bestemme; til en vis grad i hvert fald. Store investorer har vist deres opbakning og endnu engang tilkendegivet, at det er en chance som er værd at tage at tilføre flere penge, skriver han.

Bang & Olufsen har været i mange kriser de seneste årtier, men ingen er så store som nu. Det er i høj grad et godt spørgsmål om det kan blive godt igen. Investorerne må spørge sig selv om kapitaltilførslen er økonomisk smertelindring, som skal føre Bang & Olufsen videre kortsigtet eller om det er en medicin, som for alvor kan gøre forskellen.

Per Hansen, finansøkonom, Nordnetbloggen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce