Annonce
Ugeavisen Struer

Fire måneder efter hun har født, skal Annette gå 100 kilometer - på 20 timer

Annette Clemmensen, der stammer fra Thyholm, vil gå 100 kilometer på 20 timer til ære for soldater og deres pårørende. Det er blot fire måneder siden, hun fødte en lille datter. Privatfoto
Den tidligere thyholmer Annette Clemmensen snører støvlerne i weekenden den 11. og 12. september og går 100 kilometer på 20 timer for at samle penge ind til veteraner og deres børn.

Thyholm/Bjerringbro: - Når din mor og far er soldater, så kan de dø, når de skal i krig.

Den besked fik Annette Clemmensens syv-årige datter på et tidspunkt fra en klassekammerat, da han havde fundet ud af, at både Annette og hendes mand, Jesper, arbejder i forsvaret. Jesper er veteran og har været udsendt flere gange til blandt andet Estland og Irak, mens Annette, der oprindeligt kommer fra Thyholm, er overkonstabel af første grad, og arbejder som stabshjælper og militærfysisk træner på Oksbøl Kaserne.

- Da det gik op for hende, så blev hun helt ulykkelig, og hun kylede faktisk på et tidspunkt min uniform udenfor, fordi hun bare var rigtigt træt af den, fortæller Annette.

Annonce

Både mor og far er der dog endnu, og det satser de på at blive ved med, og Annette besøgte sin datters skole i uniform og fortalte eleverne, hvad jobbet går ud på. Og familien er sikret, at Annette og Jesper på intet tidspunkt vil blive udsendt på samme tid, så der altid vil være mindst en forælder hjemme ved parrets i alt tre børn i Varde.

Da det gik op for hende, så blev hun helt ulykkelig, og hun kylede faktisk på et tidspunkt min uniform udenfor, fordi hun bare var rigtig træt af den.

Annette Clemmensen

Samtidig er Forsvaret ifølge Annette god til at undervise deres medarbejdere i, hvordan de skal håndtere det at snakke om deres job med deres børn.

- Og vores datter er en sej pige, tilføjer Annette.

Hun regner med at gennemføre turen på 20 timer. Hun løber ugentligt mange ture, som hun deler på sin private Instagram-profil, hvor hun har over 8000 følgere. Privatfoto

Men det kan være hårdt at være barn af en soldat. Bag hver soldat står der pårørende, der skal leve med tanker, der ind i mellem kan være svære, og et afsavn, når soldaten er udsendt.

Derfor vil Annette den 11. og 12. september støtte foreningen Den Tapre Landsoldat ved at gå 100 kilometer under Bjerringbro Walkabout. På 20 timer. Fire måneder efter at hun fødte sit tredje barn.

- Det bliver interessant, siger Annette og griner.

Otte kilo slik og chokolade

Hun er dog vant til at bevæge sig - og særligt løbe - meget. Både i forbindelse med sit arbejde, men også i fritiden, hvor hun gladeligt løber mange kilometer hver uge. Mange af dem deler hun med sine over 8000 følgere på Instagram, så de 100 kilometer afskrækker hende ikke helt.

- Jeg satser på at kunne gå dem på 20 timer med indlagte pauser. Jeg har ansøgt om at gå turen i uniform, så jeg har oppakning på ti kilo med, og det bliver nok fordelt på to kilo vand og otte kilo slik og chokolade. Når jeg skal gå så langt, så vil jeg nyde at kunne spise lige, hvad jeg vil, griner hun.

Hun vælger at gå de mange kilometer til ære for soldater og deres pårørende, og hun er i fuld gang med at få firmaer og privatpersoner til at sponsorere hende ved at donere en krone pr. kilometer, hun får i benene, som ubeskåret skal gå til Den Tapre Landsoldat. Hun ønsker ikke pt. at oplyse, hvor mange sponsorer hun har indtil videre, men...

- Det er over 50. Og mit mål var at få 20, så det er rigtigt godt. Det giver lidt mere motivation for at kæmpe sig igennem. Og der er rigtigt mange thyholmere, der har valgt at støtte mig, og det er så fedt, siger hun.

Annonce

Ved hvordan det er

Den Tapre Landsoldat er en forening, der støtter ikke bare de danske veteraner, somr har været udsendt i dansk tjeneste, men også de pårørende. Specifikt skal de penge, som Annette får ind gennem de mange kilometers gåtur, gå til en slags lejr for veteraners børn.

- Et sted, hvor de kan mødes, snakke med hinanden og være med ligesindede. Vores syv-årige datter ved jo godt, hvad det går ud på, når far er udsendt, så for børn som hende er det rart at have nogen at snakke med, der også selv ved, hvordan det er, siger Annette.

Det længste, Annette Clemmensen har gået i ét stræk indtil nu, har været 55 kilometer, så der er et stykke til de 100.

- Så jeg er faktisk ikke klar over, hvordan min krop lige kommer til at reagere. Men jeg glæder mig til det, for jeg kan godt lide at presse mig selv, fortæller hun.

- Og når man så kan gøre det for en sag, man tror på, så er det jo bare endnu bedre.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Struer

Simmi dyrker blå kartofler og lilla bønner - nu har hun brug for din hjælp

Annonce
Annonce
Ugeavisen Struer

Lokal julegaveordning presser priserne i bund for butikkerne

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Struer

Restaurant åbner igen, men udfordringen er ikke løst endnu

Ugeavisen Struer

Hent aftensmaden i skoven: Sådan sanker du bær

Ugeavisen Struer

Læg dine feriedage strategisk og få størst gavn af dem

Ugeavisen Struer

Jo, far skal tvinges på barsel for ligestillingen

Ugeavisen Struer

Annette ville gå 100 kilometer på 20 timer, men undervejs måtte hun ringe til lægen

Ugeavisen Struer

Brug sensommeren på at frostsikre huset

Ugeavisen Struer

Giftig plante spreder sig: Sådan får du bugt med den

Ugeavisen Struer

Bliv klogere på sukker og sundhed

Ugeavisen Struer

Hvordan er det at være barn af en psykopat?

Ugeavisen Struer

Endnu en organisation er på jagt efter flere indsamlere

Ugeavisen Struer

Pia er dagplejer for sit eget barn: - Det er et kæmpe privilegie

Ugeavisen Struer

Nederst på listen: Ivan stiller op for fjerde gang, men han vil slet ikke ind

Ugeavisen Struer

Folkemusik møder jazz på Venø

Holstebro Onsdag

Symfoniorkester spiller musik fra kendte film

Ugeavisen Struer

Din gamle cykel kan blive både dyr og livsfarlig

Ugeavisen Struer

Dansk-irsk sanger giver akustisk koncert

Ugeavisen Struer

En hævn uden udløbsdato

Ugeavisen Struer

Jeg kan godt - jeg vil bare ikke

Ugeavisen Struer

Ejendomsmæglerkæde åbner butik i gågaden

Ugeavisen Struer

700 kom til deres fester - nu råber forening på hjælp

Ugeavisen Struer

Et nyt motionstilbud til børn og unge

Annonce