Annonce
Ugeavisen Struer

Fodboldklubber frygter for brugen af kunstgræsbanen

Flot ser den ud - den nye kunstgræsbane i Struer, som Struer Energi Park nu skal stå for driften af og opsynet med. Foto: Morten Bang Larsen
Den private brug af Struers nye kunstgræsbane kan godt skabe lidt nervøse trækninger hos lokale fodboldklubber
Annonce

Struer: Tidligere på ugen kunne Struer Kommune melde ud, at den har overdraget driften af kunstgræsbanen i Struer til Struer Energi Park, hvor banen også er placeret.

Konkret betyder det, at det nu er Struer Energi Park, man skal have fat i, når banen skal bookes, og at energiparken har kontrollen med banen på linje med svømmehallen på stedet.

Spørger man nogle af de fodboldklubber, som oprindelig var en del af tilblivelsen af kunstgræsbanen, er det ikke den værste løsning.

Det er heller ikke den bedste, hvilket dog ikke har noget med Struer Energi Park at gøre. Det handler mere om reglerne for, hvem der kan bruge den nye bane.


Der er noget, som hedder vedligehold, og jeg kan godt være nervøs for, hvad den private brug kan gøre ved banen.

Birthe Lystlund, formand, Hjerm FIF


Privatpersoner kan, som reglerne er nu, leje banen til samme pris som fodboldklubberne, og man må - hvis der ikke er nogen på banen - også gå derind og spille kvit og frit.

Den del af brugen af den nye bane - altså den private og den mere tilfældige - kan godt bekymre de to fodboldklubber, avisen har været i kontakt med.

Det kan i hvert fald undre, at kommunen ofrer millioner på en kunstgræsbane, og så bare lader døren stå åben ind til den.

Annonce

Det bliver svært

Villy Nielsen, der er formand for Resen-Humlum I.F., kan heller ikke se den store idé i at sætte et højt hegn op rundt om banen, hvis det er meningen, alle bare skal kunne gå ind.

- Jeg kan godt frygte, at der kommer nogle og vil have det sjovt - det skal de også have lov til - og så er banen lige pludselig ødelagt, siger han.

Hegnet rundt om kunstgræsbanen er til at få øje på, men døren står åben. Det gjorde den i hvert fald, da avisen onsdag eftermiddag var forbi. Foto: Morten Bang Larsen

Den frygt deler kollegaen i Hjerm Birthe Lystlund, som er formand for Hjerm FIF's fodboldafdeling.

- Der er noget, som hedder vedligehold, og jeg kan godt være nervøs for, hvad den private brug kan gøre ved banen, siger Birthe Lystlund:

- Andre steder har det vist sig, at den her brug ikke har overholdt reglerne, så de har skullet udskifte hele banen.

Reglerne for brug af banen er at se, lige når man går ind. Foto: Morten Bang Larsen

Birthe Lystlund slår i øvrigt fast, hun bestemt ikke er utilfreds med, at driften nu ligger hos Struer Energi Park.

Hos Resen-Humlum I.F. ser man også optimistisk på det ifølge formand Villy Nielsen:

- Vi vil gøre alt for at få det til at køre, men jeg tror, det bliver svært.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce