Annonce
Ugeavisen Struer

Folkekirkelig mangfoldighed

Hans Ravn Iversen holder foredrag i Gimsing Sognehøjskole. PR-billede
Annonce

GIMSING: I Gimsing Sognehøjskoles foredragsserie om Menneskelivet med temaet "Mangfoldighed - hvordan rummer jeg det, der er anderledes end mig?", sender vi mandag den 17. februar spørgsmålet videre til lektor emeritus, cand. theol. Hans Ravn Iversen fra København.

I erhvervsmanden og Code of Care-stifter Peter Nørgaards foredrag den 27. januar var det meget tydelige budskab, at de danske virksomheder af flere grunde bør satse på at rumme mange flere "fra kanten" af arbejdsmarkedet. Der er mange parallelle tanker mellem ildsjælen Peter Nørgaards foredrag og det oplæg, teologen Hans Ravn Iversen har sendt os.

Foredraget, der finder sted i Menighedshuset på Hjermvej har i programfolderen fået overskriften "Folkekirkelig mangfoldighed".

- Det har længe været et slagord, at folkekirken skal være rummelig, og det har ofte dækket over en slags repressiv tolerance: Når jeg vil være her, må jeg vel også lade dig være her.

Hans Ravn Iversen uddyber denne indledning med at sige:

- I dag er det tydeligt, at der er alt for mange grupper, som ikke rigtigt bydes velkommen i folkekirken - for eksempel de handicappede og indvandrerne. Vi har brug for at gå fra tolereret mangfoldighed til værdsat mangfoldighed i kirken. Det får ikke kun betydning for kirkens praktiske prioriteringer, men også for dens selvforståelse og kristendomstolkning. Vi må genopdage sider ved kristendommen, som vi for længst har fortrængt.

Det bliver spændende at høre Hans Ravn Iversens tanker om, hvordan den "tolererede mangfoldighed" kan ændres til en mere positiv "værdsat mangfoldighed".

Folderen med Gimsing Sognehøjskoles program for både foråret og efteråret 2020 med særlig vægt på forårets program er lagt frem på biblioteker og kulturinstitutioner i området. Programmet kan ses på www.gimsingsognehojskole.dk.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Struer

Venø Færgen fylder 10 år

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Struer

Har du set Max?

Ugeavisen Struer

Dagcentrene åbner op igen

Annonce