Annonce
Ugeavisen Struer

Forretning og fællesskab går hånd i hånd

Præseident Sven Bak-Jensen fra Røde Kors Danmark klipper den røde snor og erklærer den nye genbrugsbutik i Struer for åben. Foto: A.P. Christensen
De rosende ord stod nærmest i kø, da Røde Kors åbnede den nye genbrugsbutik i Struer
Annonce

STRUER: Fredag formiddag var der et større åbnings-arrangement i genbrugsbutikken, som Røde Kors i Struer nu har flyttet fra Østergade 28 til hjørnet af Vestergade og Torvegade, hvor Kappel Guld, Sølv & Ure lå indtil juni 2017. Butikslokalet har stået tomt indtil for nylig, hvor frivillige fra Røde Kors gik i gang med at indrette den nye butik.

- Det har da været et stort arbejde, men vi er så tilfredse med de nye omgivelser. Og vi har fået uvurderlig hjælp fra mange sider - blandt andet fra konsulent Lars Krogh, sagde butiksleder Ruth Hammer, der til daglig sammen med andre frivillige sørger for, at genbrugstøjet bliver gjort klar til salg.

- Vi kan altid bruge flere frivillige, for der er mange åbningstimer, der skal dækkes, sagde Ruth Hammer, der har været butiksleder siden 2013.

Genbrugsbutikken har en årlig omsætning på cirka 300.000 kroner og giver normalt et overskud i omegnen af 80.000 kroner, der blandt andet bruges på at sende lokale børn på sommerlejr samt til den lokale julehjælp. Der ryger også en portion penge videre til landsorganisationen.

- På landsplan driver Røde Kors 240 genbrugsbutikker med ialt cirka 10.000 frivillige, og her i Struer gøres et stort stykke arbejde af de frivillige, så det er fuldt fortjent, at butikken nu bliver opgraderet, mente konsulent Lars Krogh.

Dennis Snitgaard og Ruth Hammer glædede sig over, at repræsentanter for andre forretninger på Vestergade dukkede op til åbningen. Foto: A.P. Christensen
Annonce

Genbrugsbutik siden 2005 i Struer

Dennis Snitgaard, formand for bestyrelsen i Røde Kors Struer hæftede sig i sin tale ved, at genbrugsbutikken også var en base for mange andre aktiviteter i foreningen.

- Røde Kors har været i Struer siden 1931, og i årenes løb har der virkelig været mange aktiviteter, hvis man kigger nærmere på historien. Genbrugsbutikken åbnede i Østergade i 2005 og har udviklet sig flot gennem årene. Men butikken har også været base for mange andre aktiviteter i Røde Kors i Struer, og der er truffet mange vigtige beslutninger og holdt mange møder ved bordet i baglokalet. Det fortæller, at Røde Kors i Struer er meget mere end en genbrugsbutik, og jeg håber, at flytningen til de nye lokaler på en synlig placering i bybilledet vil styrke forretningen og foreningen, sagde Dennis Snitgaard, der rettede en stor tak til butiksleder Ruth Hammer og de mange frivillige for deres utrættelige indsats i genbrugsbutikken.

Butiksarealet er lidt større end i den tidligere butik, men det er lyse og venlige lokaler, så genbrugstøjet bliver præsenteret bedre end hidtil.

- Vi har naturligvis genbrugt både inventar og prøverum, oplyste Ruth Hammer, der håber, at den gode stemning fra Østergade også følger med til Vestergade.

Annonce

De unge finder også vej

Laura Lind-Holm er 18 år og går på Struer Statsgymnasium, men hun hjælper også til i Røde Kors Struer med blandt andet at koordinere landsindsamlingen. Og så er hun kunde i genbrugsbutikken.

- Lige nu arbejder vi på gymnasiet med de 17 Verdensmål, som FN har opstillet. Og det handler også om, at vi selv kan gøre noget i forhold til det globale klima, ulighederne i verden og støtte til de fattige. I dette billede ser jeg Røde Kors's genbrugsbutik, og jeg tjekker altid butikkens stativer, hvis jeg mangler noget. Genbrug er for mig vejen til et mere ansvarligt forbrug, og jeg kan samtidig også bidrage til, at andre af Verdensmålene kan opfyldes. Og så har vi samtidig en retro-bølge, hvor genbrugsbutikken bugner af masser af fedt tøj, sagde Laura Lind-Holm i sit indlæg.

Den officielle åbning af genbrugsbutikken blev foretaget af præsident Sven Bak-Jensen, Røde Kors Danmark.

- Tillykke til Struer med den nye butik. Det er min erfaring, at en sådan flytning altid er hele besværet værd, selv om det er hårdt, når det står på. Fællesskabet er vigtigt og væsentligt for alle frivillige, og jeres indsats er samtidig afgørende for Røde Kors. Vi er jo en organisation, der dækker hele verden, og både herhjemme i Danmark og i udlandet oplever vi, at der bliver mere og mere brug for den hjælp, som Røde Kors yder til sårbare mennesker på det humanitære og medmenneskelige område, sagde Sven Bak-Jensen, før han klippede den røde snor og erklærede genbrugsbutikken for åben.

Der var en rigtig god steming ved åbningen af Røde Kors' genbrugbutik på Vestergade i Struer. Foto: A.P. Christensen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Struer

Børnefestival i Bulderby

Ugeavisen Struer

Grums i drikkevandet

Ugeavisen Struer

Det er ikke så ringe endda

Annonce