Annonce
Ugeavisen Struer

Fredslyset kommer til Struer

Igen i år bringer Sct. Georgsgildet Fredslyset til Struer. Arkivfoto
Annonce

STRUER: Det er Sct. Georgs Gilderne i Danmark, der onsdag den 27. november sender Fredslyset rundt i Danmark og lader flammen sprede sig som et lys og et symbol for fællesskab, forståelse, fred og venskab.

Flammen blev oprindeligt tændt ved den evige flamme i fødselsgrotten i Betlehem. Her i Danmark opbevares flammen hele året i Sankt Laurentii Kirke i Roskilde og i Katolsk Vor Frue Kirke i Aarhus.

2. Sct Georgsgilde i Struer modtager Fredslyset i Aarhus på dagen, og Fredslyset spredes som en stafet med bil. Sct. Georgsgildet i Struer kører rute 5 til Herning, Holstebro og Struer, hvorfra Fredslyset spredes til Ikast, Karup, Ringkøbing, Thyholm og Thisted. Generelt tilbyder Sct. Georgsgilderne i Struer flammen til alle spejdergrupper og andre interesserede i Struer Kommune.

I de senere år har Struerspejderne holdt en lysfest på Stadions Allé.

- Ved en lille ceremoni fortæller vi om Fredslyset og tænder lejrbålet. Vi synger nogle sange til lejligheden og overfører flammen fra Fredslyset til for eksempel petroleumslamper, så de, som ønsker det, kan få et lys med hjem. Måske for at vedligeholde flammen, tænde adventlysene og lysene på juletræet med flammen fra Bethlehem. Vi starter kl. 17 onsdag den 27. november, hvor alle, der kunne have lyst og interesse, er velkomne, og arrangementet er gratis, fortæller Knud Hjarsbæk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Struer

Børnefestival i Bulderby

Ugeavisen Struer

Grums i drikkevandet

Ugeavisen Struer

Det er ikke så ringe endda

Annonce