Annonce
Ugeavisen Struer

Gaderæs: Ronnie og hans venner vil gerne i dialog

De illegale gaderæs har i foråret og sommeren hidtil været mange i Midt- og Vestjylland. I går samledes hundredevis af unge mænd og kvinder, der dyrker ræset, til demonstration på havnen i Struer. De føler sig chikaneret af politiet, og arrangør af demonstrationen, 21-årige Ronnie Nygaard Koldsøe, Hjerm, siger til Dagbladet, at de unge meget gerne vil i dialog med politiet. Målet er at finde et sted, hvor der kan køres under organiserede former. Arkivfoto: Anders Bastiansen
Havnen på Struer blev søndag fyldt af unge mænd og kvinder, der elsker hurtige biler - de demonstrerede mod politiets behandling, men politiet lukkede det, de ikke mener var en demonstration
Annonce

Struer: Forsommeren har været fyldt af historier i lokale medier om ulovligt gaderæs.

Om unge, primært mænd, der for nogle timer eksempelvis omdanner lange lige vejstykker i industrikvarterer til dragracebaner. Ulovlige arrangementer, der trækker hundredevis af biler og endnu flere unge til.

Og bilerne og de unge sætter sig deres spor. På asfalten, hvor tusindvis af kroner af slidbaner er brændt fast, og i omgivelserne med motorlarm og høj musik.

Søndag kunne borgerne i Struer så få et førstehåndsindtryk af, hvordan de ser ud, de der "bilbøller". Det skete, da der var indkaldt til demonstration mod det, de unge opfatter som chikane fra politiet.

Annonce

Forfølgelse

Talsmand og organisator bag søndagens demonstration, der trak hundredevis af biler og endnu flere unge bilelskere, er 21-årige Ronnie Nygaard Koldsøe fra Hjerm. Om alt går vel er hans Golf 3´er synet og på plader i denne uge.

Han tog initiativet til demonstrationen efter gaderæsernes oplevelser i sydjyske Holsted for godt 14 dages siden. Her noterede politiet flere end 200 deltagere i en ulovligt bilræs for at bryde reglerne for forsamling under coronarestriktionerne.

De har nu udsigt til et bødeforlæg på 2500 kroner hver.

- Nogle af betjentene har, synes vi, en arrogant attitude, og de vil bare have os til at forsvinde.  Vi opfatter det som en bevidst forfølgelse af os, siger Ronnie Nygaard Koldsøe.

Annonce

Dialog ja tak

Han tog derfor initiativet til demonstrationen, der efter et par timer blev opløst på politiets foranledning, og i stedet kørte til p-pladsen ved politistationen i Holstebro. Dagen sluttede på en privat gård ved Tvis.

At der er mange unge, der deler passionen for ræs, vidner fremmødet på gården om.

- Der deltog flere end 700 biler og var samlet flere end 1000 personer. Nogle af deltagerne kom helt fra Fyn og Sjælland, fortæller Ronnie Nygaard Koldsøe.

Hvad er det I gerne vil opnå med demonstrationen og markeringen søndag?

- Vi vil gerne have organiseret et sted, hvor vi kan samles under ordnede forhold for at køre ræs. Hvor vi kan mødes, hygge os og spille lidt høj musik. Derfor tager vi også imod politiets invitation til en dialog for at finde en løsning, siger Ronnie Nygaard Koldsøe.

Annonce

Lidt som fodbold

Talsmanden erkender blankt, at det kan være svært at finde fodslag i en interesse, hvor man samles om opslag i Facebook-grupper eller på Snapchat. Et hurtigt opslag om et race kan på få timer samle flere hundrede deltagende biler fra et stort geografisk område.

- Det er lidt ligesom dem, der går til fodbold. Ud af den store mængde tilskuere er der en lille flok hooligans, der ikke kan finde ud af at opføre sig ordentligt. Hos os er det dem, der ikke kan lade være med at køre at for stærkt mellem gaderæsene, siger Ronnie Nygaard Koldsøe.

Annonce

Kig på muligheder

Han fortæller, at gaderæserne har kig på et område nær Vinderup og på Lindtorp Flyveplads som hjemsted for et organiseret og styret gaderæs, hvor sikkerheden er i orden og udfoldelserne er godkendt af politi og myndigheder.

- Vi har brug for lige godt 400 meter til bane og nedbremsning. Og så noget godt asfalt.

- Vi bliver set på som et problem. Men det her en en sport og en hobby som vi går op i som andre dyrker fodbold eller håndbold. Det er en dyr hobby, så man skal have et fast arbejde for at have råd til at være med, siger Ronnie Nygaard Koldsøe.

Han vil nu koordinere med sit bagland i miljøet for eventuelt at finde en dato og et tidspunkt for et møde med politiet.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Struer

Det er ikke så ringe endda

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Mange indbrud i varebiler

Ugeavisen Struer

Struer Fri Fagskole udvider

Annonce