Annonce
Ugeavisen Struer

Gensynsdag på tidligere børnehjem

Fredag den 21. juni er der gensynsdag på det tidligere Søndbjerg Børnehjem, der siden 1985 har været ungdomshøjskole for unge med særlige behov.
Annonce

Søndbjerg: Fredag den 21. juni bliver der mulighed for at få et gensyn med det tidligere Søndbjerg Børnehjem.

Her er der nemlig for første gang gensynsdag på det gamle børnehjem, der havde til huse i de flotte rammer, der blev opført som børnehjem tilbage i 1917. Søndbjerg Børnehjem eksisterede frem til 1984.

Året efter blev det omdannet til omholdsstedet Ungdomshøjskolen Søndbjerggård, og det har lige siden fungeret som ungdomshøjskole for unge med særlige behov.

Tina Bill er forstander på Ungdomshøjskolen Søndbjerggård, og hun er glad for, at de tidligere børn på børnehjemmet nu får lejlighed til at gense stedet.

- Der er stadig en forholdsvis stor interesse for det tidligere børnehjem. Vi får jævnligt - typisk om sommeren - besøg af tidligere børnehjemsbørn, der kommer her med deres familier. Så viser de børnehjemmet frem for deres børn og børnebørn, og disse besøg er selvfølgelig velkomne. Der er ligeledes oprettet en Facebookgruppe for tidligere børnehjemsbørn, siger Tina Bill.

På Facebookgruppen har det ofte været på tale, at der skulle laves en gensynsdag, men det er aldrig blevet til noget.

- Vi har tidligere sagt, at vi gerne lægger rammer til sådan en gensynsdag, men at vi ikke har ressourcerne til at arrangere dagen. Men nu har vi valgt at stå for dagen, og så må vi se, hvordan interessen er, siger Tina Bill, der gerne skal have tilmeldingerne senest den 5. juni for at få et overblik over antallet af deltagerne.

Hun tilføjer dog, at skulle der dukke nogen op, der ikke er tilmeldt, så får de også lov til at være med.

Annonce

For overvældende

Gensynsdagen begynder kl. 10 i den nærliggende lejrhytte Aggerbo, som ungdomshøjskolen ejer.

- Det kan måske være for overvældende for nogen at begynde arrangementet på selve det gamle børnehjem, så derfor begynder vi i hytten. Senere vil der være rundvisning på det gamle børnehjem af nuværende elever og personale, siger Tina Bill.

Der vil være frokost, inden arrangementet slutter.

- Vi afvikler arrangementet, ligegyldigt hvor mange der kommer, siger forstanderen.

På ungdomshøjskolen er der plads til 18 elever, der typisk er mellem 18 og 30 år. Det er unge, der er psykisk sårbare. Der er 22 ansatte på ungdomshøjskolen, hvor Tina Bill har været forstander de seneste 11 år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce