Annonce
Ugeavisen Struer

Gerda Garn har travlt som aldrig før

Det er særligt veste og striktrøjer, der er populære for tiden, fortæller Gerda "Garn" Henriksen. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Gerda "Garn" Henriksen har masser af kunder, der vil have fat i garn og mønstre for at kunne fordrive corona-ventetiden med strikkeprojekter, og Gerda leverer gerne ud af vinduet

Struer: Gerda Garn-butikken er ligesom de fleste andre butikker lige nu lukket på grund af Covid-19-situationen. Men indehaver Gerda Henriksen holder bestemt ikke ferie. Under coronanedlukningen sidste år blev det populært at sysle med hjemmeprojekter, heriblandt strikketøj, og Gerda Henriksen har derfor stadig travlt med at sælge garn, mønstre og andet strikketilbehør.

- Jeg har rigtigt travlt, siger hun.

- Alle vil gerne strikke og få tiden til at gå uden at skulle tænke på corona. Jeg får bestillinger helt til klokken 22.30 om aftenen, og så er det ned og pakke fra om morgenen, tilføjer Gerda "Garn" Henriksen.

Butikken forbliver lukket, men kunder kan ringe ind til Gerda Garn og bestille deres varer, og så selv hente dem den efterfølgende dag, hvor varen vil blive stukket ud gennem vinduet.

Dermed kan Gerda Henriksen holde nogenlunde samme omsætning som før, og måske endda lidt mere, fordi hun også pakker og sender forsendelser til omkringliggende byer som Viborg, hvorfra strikkehungrende mennesker bestiller på Gerda Garns Facebookside.

Annonce

Ikke det samme

En uge havde Gerda Garns facebookside 23.000 besøgende, og hun kører konkurrencer på Facebook med mulighed for at vinde gevinster samt tilbud hver uge. Så det går godt. Men det er altså ikke sjovt alligevel, fortæller Gerda Henriksen.

- Jeg føler ikke, at jeg kan ekspedere kunderne ordentligt. Jeg kan ikke vise dem farverne eller kvaliteterne, og de må ikke røre ved varerne. Jeg glæder mig virkelig til, vi må lukke op igen, for jeg synes ikke, det er sjovt, siger hun.

Kunderne lader dog til at være glade for, at de stadig kan få garn til strikkeprojekterne, for gennem vinduet har Gerda Henriksen blandt andet modtaget hjemmelavet bacon, agurkesalat, blomster og kage som tak for hjælpen.

- Kunderne er så søde. De er helt fantastiske, så jeg har ikke noget at klage over, siger Gerda Henriksen.


Jeg glæder mig virkelig til vi må lukke op igen, for jeg synes ikke det er sjovt

Gerda Henriksen, butiksindehaver


Bortset fra en lille ting.

- Jeg har fået tiltusket mig en coronaskade, for jeg går jo op og ned ad trinnet i forretningen for at komme hen til vinduet for at aflevere varer mange gange om dagen. Og butikken er så smal, at jeg har fået drejet mit knæ lidt forkert, så lige nu går jeg med stok, siger Gerda Henriksen, der dog selv trækker på smilebåndet over skaden.

Hun fortæller i øvrigt, at det er trøjer og i særdeleshed veste, som de fleste gerne vil strikke for tiden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce