Annonce
Ugeavisen Struer

Gimsinghoved åbner sin udstilling igen

Her er en af illustrationerne, som kunstneren Esben Hanefelt står bag. Illustrationen er fra H.C. Andersen-eventyret, Nattergalen. Foto: Lars Horn/Baghuset
Med udstillingen "Et lille gran af det, som er" genåbner Gimsinghoved Kunst- og Kulturcenter. Kunstneren, Esben Hanefelt, står bag værkerne i udstillingen
Annonce

Struer: Efter at have haft lukket udstillingen i flere måneder på Gimsinghoved Kunst- og Kulturcenter grundet coronakrisen åbner udstillingen nu igen fredag den 5. juni klokken 13.

Her er der mulighed for at opleve udstillingen "Et lille gran af det, som er" med værker af Aalborg-kunstneren, Esben Hanefelt.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

På Gimsinghoved kan benene få et hvil i haven, mens der kan bestilles kaffe og hjemmebag. Foto: Gimsinghoved Kultur-og Kulturcenter
Annonce

Kendt fra Saxo

Mange vil genkende Esben Hanefelts streg fra forskellige bogillustrationer, Saxos Danmarkshistorie, Lundbyes Nordisk Mytologi og hans bibelhistorier.

Kunstneren bifalder fantasien med sin kunst.

- Nogle mennesker jager tiden - andre lader sig jage af den. I mine billeder prøver jeg at male tiden flydende. Malerierne befinder sig et eller andet sted mellem nu og da og det, der skal komme, siger Esben Hanefelt.

- De er en hymne til det store skaberværk og de mange eventyr og fortællinger, som udspringer af den universelle fantasi. Derfor går jeg uden om tidsånden og bevæger mig fjernt fra alfarvej i et landskab, hvor min sjæl kan finde vej. Måske mødes vi der?, spørger han retorisk.

Med et væld af detaljer og finurlige sammenstillinger af mennesker, dyr og stiliseret natur kan billederne karakteriseres som "myldre-billeder", og det giver altid anledning til at jage den lille historie i den store. En jagt, som både voksne og børn kan udfordre hinanden i.

Annonce

Konkurrence for børn

Til udstillingen er der arrangeret en konkurrence for børn og barnlige sjæle, der blandt andet går ud på at finde ting og symboler i Esben Hanefelts meget detaljerede billeder.

Det bliver nærmest som at "finde Holger", forsikrer Gimsinghoved Kunst- og Kulturcenter om i pressemeddelelsen.

I haven er der mulighed for at slå sig ned og nyde en kop kaffe med hjemmebag. Caféen tilbyder nemlig hjemmebagte horn, småkager og gammeldags æblekage med flødeskum.

Udstillingen løber hen over sommeren og har sidste åbningsdag søndag den 20. september. Åbningstiderne er tirsdag til søndag fra klokken 13.00 til 17.00. Mandag er der lukket.

oli

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Struer

Grums i drikkevandet

Ugeavisen Struer

Det er ikke så ringe endda

Annonce