Annonce
Ugeavisen Struer

Gode gerninger udløser penge til børn i Syrien

Sådan ser det ud, når børn, unge og ledere deltager i FDF Struers møder i øjeblikket. Det foregår nemlig hjemme foran skærmen. Privatfoto
Fra den 11. januar gør børn og unge fra FDF Struer gode gerninger lokalt og samler samtidig penge ind til coronakrisens ramte børn i Syrien. Projektet er et samarbejde mellem DR Ramasjang, FDF, Friluftsrådet og landets biblioteker.
Annonce

Struer: Tegn en tegning til de ældre på det lokale plejehjem, saml skrald omkring din skole eller bag en kage til en, du holder af.

Det er opfordringen, når DR Ramasjang, Frivilligt Drenge- og Pige-Forbund (FDF), Friluftsrådet og landets biblioteker sammen med de yngste danskere samler ind til Danmarks Indsamling 2021.


Vi støtter op om projektet, da det er godt for de unge og børnene at få fokus på noget andet end at sidde bag en skærm i mange timer.

Jette Thing, leder i FDF Struer


Det fremgår af en pressemeddelelse.

Fra den 11. januar og frem til Danmarks Indsamling den 6. februar udløser hver god gerning en donation på 20 kroner fra Novo Nordisk Fonden.

Ti bud på gode gerninger

  • Indsaml noget skrald
  • Hjælp dyrene i naturen eller haven
  • Hjælp din nabo
  • Bag en kage til en, du vil glæde
  • Ring eller skriv til dine bedsteforældre
  • Send en hilsen til nogen på et plejehjem
  • Hjælp nogle nybagte forældre
  • Gå en tur med en ven/nabo/familiemedlem
  • Gør en tjeneste for nogen
  • Læs en historie højt for et andet barn

Man kan læse mere på følgende hjemmesider: www.dr.dk/godegerninger, www.friluftsrådet.dk, www.fdf.dk.

Pengene går til et Danmarks Indsamling-projekt i Syrien til gavn for coronakrisens ramte børn.

- Vi støtter op om projektet, da det er godt for de unge og børnene at få fokus på noget andet end at sidde bag en skærm i mange timer. At få lov til at gøre noget for andre og at glæde andre i en svær tid, siger Jette Thing, der er leder i FDF Struer.

Annonce

Ikke kun for FDF'ere

FDF'erne i Struer får masser af hjælp fra partnerskabet til at gøre tjenesterne.

Både hos Friluftsrådet og på FDFs egen hjemmeside FDF.dk/godegerninger kan de og andre finde gode ideer og inspiration til, hvordan man kan gøre en god gerning lige uden for sin dør.

Så selvom man ikke er FDF'er, kan man sagtens være med til at støtte projektet ved selv at gøre gode gerninger, oplyser Jette Thing.

Man kan registrere sine gerninger via hjemmesiden: www.dr.dk/godegerninger. Her kan man også læse mere om projektet og printe sit eget velfortjente diplom.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce