Annonce
Ugeavisen Struer

Gratis overgang giver god trafik på Venøfærgen

Der er stadig godt med trafik på Venøfærgen. Arkivfoto: Tommy Kofoed
Annonce

Venø: Siden juli har det stort set været gratis at tage den korte færgetur fra Kleppen til Venø. I efteråret blev tilbuddet, der blev igangsat af staten i sommer for at få gang i turisme-hjulene ovenpå coronakrisen, udvidet fra blot at gælde cyklister og gående, til også at gælde biler.

Og det har kunnet mærkes på Venø. I sommer oplevede færgen øget trafik på 28 procent i juli måned, og tendensen er fortsat ud i efteråret, viser tal fra Venø Færgefart.

I september 2019 blev 19.182 passagerer fragtet med færgen, mens det tal i september 2020 hed 24.204. Særligt antallet af cykler er steget, her lød tallet i september 2019 på 488, mens det i 2020 steg til 1066. Og det fortsætter ind i efteråret, lyder det fra overfartsleder Charly Clemmensen.

- I oktober sidste år hed cykeltallet 204, og i år ligger det på 500, siger han.

Den megen ekstra trafik på Venøfærgen skabte i løbet af sommeren enkelte spidsbelastninger samt flaskehalse på grund af mange biler, men det er aftaget nu, fortæller Charly Clemmensen.

- Det kører ganske stille og roligt, og den helt store trafik er aftaget nu, fordi de fleste ting på Venø har lukket nu for vinteren.

Antallet af biler i oktober måned steg og en smule i år i forhold til sidste år, men det er klart antallet af cykler, der har den største stigning.

- Men Venø er også et dejligt sted at cykle rundt, konstaterer Charly Clemmensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce