Annonce
Ugeavisen Struer

Høloftet spiller en stadig større rolle

Bent Hargaard er klar til at dække op til nye koncerter på det atmosfærefyldte høloft. Foto: Morten Stricker

Det er stadig import og salg af økologiske vine, der fylder mest i hverdagen hos Bent Hargaard. Men Høloftet har et stigende antal koncerter og gæster, og Bent Hargaard tør nu godt officielt kalde det for et spillested. Det meste af programmet for første halvår af 2019 er på plads, og der er blandt andet Allan Olsen-koncerter og en aften med opera, mad og vin.

Annonce

Thyholm: Bent Hargaard kan også godt selv have svært ved at forstå udviklingen.

Den tidligere kommis og folkeskolelærer er i dag vinimportør på fuldtid med sit firma Hargaard Vinimport, og samtidig er Høloftet - der rent faktisk er indrettet på den nedlagte landbrugsejendoms gamle høloft - blevet et velbesøgt spillested, hvor store navne fra den danske musikscene lægger vejen for.

- Jamen, det hele er jo nærmest lidt surrealistisk. Det er fantastisk, at vi har fået skabt sådan et sted, og det er også heldigt, at det hele har flasket sig for os. Vi har rammerne til både at have vinimport og være et spillested, siger Bent Hargaard, der i 2014 sagde farvel til skolelærerjobbet for at blive importør af økologiske vine på fuldtid.

Det er nyt, at Bent Hargaard selv kalder Høloftet for et spillested. Tidligere har det været på et mere hobbybetonet plan, men nu har det efterhånden grebet om sig, og når 2018 er slut, har der været 22 offentlige koncerter i år på det gamle, men dog renoverede høloft. Dertil kommer et antal lukkede arrangementer, hvor f.eks. firmaer køber en pakke med både mad og underholdning. Der er også spisning med til de fleste af de offentlige koncerter- maden leveres af Gl. Amstrup Slagteren fra Struer.

- Vi betragter nu os selv som et spillested, og det er faktisk noget af et skridt at tage. Det forpligter. Nu skal vi hele tiden kunne præsentere et program af en vis størrelse og kvalitet, siger Bent Hargaard.

Og det kan Høloftet tilsyneladende også. Det meste af programmet for første halvår af 2019 er på plads, og det tæller navne som Allan Olsen, Søs Fenger, Sko & Torp, Hush, Møller & Theessink samt en operaaften med vin og en fem-retters menu. Dertil kommer yderligere et par navne.

Allan Olsen giver to koncerter - fredag den 25. og lørdag den 26. januar.

- Allan Olsen har været her én gang tidligere, og han har selv foreslået at vende tilbage, hvilket vi naturligvis er glade for. Han er ikke på turné på det tidspunkt - han kommer lidt uden for nummer, siger Bent Hargaard.

Allan Olsen er - uden at forklejne de andre - nok det mest kendte navn i det nye halvårsprogram. Billetsalget er lige sat i gang.

Bent Hargaard har siden 2014 været fuldtids vinimportør. Han importerer økologiske vine fra Europa. Foto: Morten Stricker
Annonce

Prøver ting af

- Vi glæder os selvfølgelig til alle koncerter, men det bliver meget spændende med operaaftnen lørdag den 2. februar. Det er noget nyt for os. Vi vælger ikke altid det sikre program, hvis man kan kalde det øvrige program for dét. Vi prøver nogle ting af, og ser hvordan tilslutningen er. Her den 9. november har vi f.eks. en jazzkoncert med Bobo Moreno, Bo Stief og Ole Kock Hansen. Det er måske ikke umiddelbart for vores målgruppe, men den slags vil vi også gerne arrangere, og der kommer heldigvis et stort publikum til koncerten, siger Bent Hargaard.

Der er plads til 130 spisende gæster på Høloftet, og der kan være 150 i alt på det kulturelle høloft på Skærshøjvej 11.

- Når 2018 er omme, har vi haft cirka 2700 gæster til de offentlige koncerter, og det er vi ret stolte af, siger Bent Hargaard, der glæder sig over, at kendskabet til Høloftet har bredt sig som ringe i vandet, og at der nu også kommer gæster længere væk fra.

Annonce

Hele familien er med

Hele familien er involveret i koncerterne. Det gælder Bent Hargaards hustru, Hanne Hargaard, og det gælder deres tre døtre, Kathrine, Mathilde og Laura, hvoraf den yngste, Laura, går på gymnasiet og stadig bor hjemme. I øvrigt er Hanne Hargaard nu gået lidt ned i tid som lærer på Thyholm Skole - forklaringen er Høloftets stigende aktivitetsniveau.

- Det er dejligt, at hele familien kan være fælles om at drive Høloftet. Der er selvfølgelig meget arbejde i det, men det giver også vores familie nogle fælles oplevelser, siger Bent Hargaard.

Arbejdet har også en positiv indvirkning på konditallet - køkkenet befinder sig i stueplan, så der er meget trafik op og ned ad trapperne.

Midt i Høloftets succes er Bent Hargaard godt klar over, at der fortsat skal være fuld fokus på Hargaard Vinimport. Det er fortsat de økologiske vine, der udgør det økonomiske fundament.

- Her skal jeg hele tiden være på dupperne. Der er utrolig mange vinimportører i Danmark, så det gælder hele tiden om at yde den bedste service og sælge gode vine, siger Bent Hargaard, der begyndte med at importere økologiske vine fra Italien, men i dag importerer økologiske vine fra hele Europa.

Vineventyret begyndte tilbage i 2003, hvor familien Hargaard var på sommerferie i Toscana og besøgte den økologiske vinbonde Lorenzo. Det var startskuddet til, at Bent Hargaard begyndte at importere vin.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Struer

Det store gys udebliver

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce