Annonce
Ugeavisen Struer

Hansis Bierbar åbner - Buddy Holly gør ikke

Mathias Bredtoft (t.h.) købte Hansis Bierbar sidste år. Nu håber han, at han snart kan åbne dørene igen. Arkivfoto: Morten Stricker
Hansis Bierbar i Struer åbner igen snart dørene efter at have fået status som værtshus i stedet for diskotek. De nye smittetal for Struer Kommune kan dog godt bekymre indehaveren en smule
Annonce

Struer: Der er stadig stille i store dele af Struers natteliv på grund af corona-nedlukningerne. Hos Hansis Bierbar og Buddy Holly har der været lukket siden marts, og hvornår der åbnes for dørene og ølhanerne igen, ved de endnu ikke.

- Jeg havde håbet, at vi kunne åbne efter 31. oktober, siger Mads Knudsen, der bestyrer Buddy Holly i Struer.

- Men med de seneste smittetal ved jeg ikke helt, hvordan den plan ser ud nu.

Tilbage i maj måned fik værtshuse og barer lov til at åbne dørene igen med restriktioner omkring antal gæster og åbningstider. Men diskotekerne må endnu holde lukket.


Det bliver en ny tid og en ny måde at gå i byen på

Mathias Bredtoft, indehaver af Hansis Bierbar


Nogle diskoteker har fået ændret status, så de nu er kategoriseret som et værtshus ved eksempelvis at lukke dansegulvet. Men det er ikke en mulighed for Buddy Holly.

- Det er stedet for lille til, og dansegulvet fylder for meget, desværre, siger Mads Knudsen.

Annonce

Masker til de ansatte

En smule anderledes ser det ud hos Hansis Bierbar, der netop har fået ændret status til at være værtshus og ikke diskotek. Indehaver Mathias Bredtoft arbejder nu på at kunne genåbne stedet, men det tager tid.

- Vi har fået lov at konvertere, men der er mange ting, der skal på plads først, siger han.

Eksempelvis er han en del bekymret for sine ansatte og bruger meget tid på at spekulere over, hvordan han kan sikre, at de undgår smitte.

- Jeg ved ikke, om vi skal ud i en løsning med nogle masker til de ansatte, om vi kan lave noget sjov med det, men de skal i hvert fald kunne komme hjem hver dag uden at skulle i karantæne, siger han.

Også her er dansegulvet blevet lukket, og bierbaren, der normalt har plads til 250 gæster, må kun tage imod omkring 70-80 stykker, når de åbner igen.

- Det bliver en ny tid og en ny måde at gå i byen på, siger Mathias Bredtoft.

- Hvor det før var tilladt at slå sig løs her, så skal vi nu have fundet en løsning, så folk kan forstå, at de ikke skal hoppe og danse rundt, som de plejer. Det har jeg og mine ansatte en dialog om, siger han.

De nyeste smittetal kan også godt bekymre ham en smule, nu han selv står foran en genåbning, som han dog endnu ikke kan sætte en dato på.

- Det har man altid sine tanker om. Jeg synes, det kan være svært at finde hoved og hale i det hele. Den ene dag siger de det ene og den næste dag det andet, siger Mathias Bredtoft.

- Men jeg har også sat mig selv over styret, og jeg skal også leve af noget, tilføjer han.

Annonce

Helt ny

Hos Buddy Holly må ansatte og stamgæster altså væbne sig med tålmodighed endnu, mens det ser ud til, at det snart vil blive muligt at komme på Hansis Bierbar igen. Bestyreren af Buddy Holly, Mads Knudsen, blev ansat få måneder efter, at corona havde lukket stedet, og han har derfor endnu ikke prøvet sit nye job af i et reelt natteliv.

- Det er da lidt mærkeligt. Jeg føler mig nok ikke helt hjemme deroppe endnu, men det kommer jeg hurtigt til, når vi åbner, siger Mads Knudsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ugeavisen Struer

Ugens ord: Du skal

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce