Annonce
Ugeavisen Struer

Havnebadet Struer med i badevandseliten

Kvaliteten af badevandet i Havnebadet Struer er så god, at det europæiske miljøagentur har placeret det i den absolutte elite på europæisk niveau. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Annonce
Struer: I den seneste badevandsrapport fra det europæiske miljøagentur er Havnebadet Struer kommet med i en excellent flok på i alt seks nye danske strande, der kan bryste sig af at have vandkvalitet i absolut europæisk topklasse.
Rapporten kan samtidig fortælle, at antallet af danske strande med den bedste europæiske vandkvalitet dermed er oppe på 903 i alt. Samtidig er antallet af danske strande med en decideret dårlig badevandskvalitet nede på ni. Det er fem færre end i fjor.
Rapporten samler oplysninger om badestrande og badevandskvalitet i hele Europa. Badevandet ved de danske strande får det hele tiden bedre, og i den seneste rapport lever 98,5 procent af strandene op til EU-standarden for godt badevand. Nogle, som Havnebadet Struer, gør det imidlertid så godt, at de havner i eliten med stemplet "Excellent" på kvaliteten.
Annonce

To årsager

Ifølge kontorchef Rasmus Moes fra Miljøstyrelsen, så er der særligt to årsager til de fine resultater.
- Vi er blevet bedre til at undgå bakterieforureninger af badevandet. Når kommunerne klimatilpasser byerne med eksempelvis nedsivning af regnvand i grønne områder, så aflaster det kloakkerne, så de ikke løber over og forurener badevandet. Desuden har tørken i sommeren i fjor også medvirket til færre overløb, siger Rasmus Moes i en pressemeddelelse fra Miljøstyrelsen.
Vurderingen af det danske badevand er baseret på 9422 vandprøver i badesæsonen 2019 fordelt på i alt 1022 badevandsstationer. Badevandets kvalitet er vurderet ud fra mængden af sundhedsskadelige bakterier.
Danmark er i top ti målt på strande med det bedste badevand blandt i alt 29 europæiske lande. Blandt de 10 lande har Danmark suverænt flest top-strande at byde på.
Annonce
Annonce
Ugeavisen Struer

Det er ikke så ringe endda

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Mange indbrud i varebiler

Ugeavisen Struer

Struer Fri Fagskole udvider

Annonce