Annonce
Ugeavisen Struer

Havrens rejse fra jord til bord

På årets julemarked på Ausumgaard vil der være en workshop i børnehøjde, hvor man kan følge havren fra korn til konfekt. Det er Struer Fri Fag- og Højskole, der står for workshoppen. PR-billede
På årets Julemarked vil der være en særlig konfekt-workshop, hvor børn og familier kan tage med på havrens rejse fra jord til bord
Annonce

HJERM: Europæisk Gastronomiregion støtter igen tre nyskabende projekter i Region Midtjylland, og et af dem finder sted i Vestjylland. I Struer kan 500-600 børn se frem til at komme på konfekt-workshop til Julemarkedet på Ausumgaard. De tre projekter støttes med sammenlagt 50.000 kroner fra mikropuljen.

Interessen for puljen har været stor, men valget faldt på projekter, der inden for rammerne har udmærket sig og har stort potentiale inden for henholdsvis bæredygtighed, formidling i børnehøjde og alternative fødevarer.

I Struer støtter mikropuljen i denne omgang Struer Fri Fag- og Højskoles projekt "Fra korn til Konfekt", der tager børn med på havrens rejse fra jord til bord.

- Vi tog kontakt til Ausumgaard og har lavet et samarbejde, der går ud på, at vi til Julemarkedet midt i december vil invitere børn og deres familier til en lærerig aktivitet om lokale fødevarer. Ausumgaard har en produktion af havre, og på workshoppen på Julemarkedet kan man så lære at valse havren til gryn på håndvalser og derefter lave de kendte havregrynskugler, fortæller Marianne Hansen fra Struer Fri Fag- og Højskjole.

Det bliver en workshop i børnehøjde, hvor 500-600 børn får lov at røre, prøve og smage, mens de lærer om havren.

- Støtten fra Europæiske Gastronomiregions Mikropulje betyder, at vi kan danne et madfælleskab med de lokale producenter, hvor sanserne sættes i spil og familierne får en forøget forståelse for bæredygtighed, fødevareproduktionen, kvalitet og de lokale råvarer, siger Marianne Hansen.

Det vil være en drop-in-workshop, hvor interesserede bare dukker op på standen for at være med.

- Vi vil selvfølgelig være til stede både fredag, lørdag og søndag, og det er en oplagt mulighed for at vise, hvordan lokale råvarer - i dette tilfælde havre - bliver til julekonfekt, som man enten kan nyde på stedet eller tage med hjem, siger Marianne Hansen.

- I Region Midtjylland er der en høj koncentration af ildsjæle, iværksættere, kreativitet og lyst til at skabe. Mikropuljen er en håndsrækning til de iværksættere, der formår at skabe store oplevelser for små penge, fortæller Pelle Øby Andersen, der er direktør for Food Organisation of Denmark, der fungerer som sekretariat for Europæisk Gastronomiregion.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Struer

Børnefestival i Bulderby

Ugeavisen Struer

Grums i drikkevandet

Ugeavisen Struer

Det er ikke så ringe endda

Annonce