Annonce
Ugeavisen Struer

Heden, ja man tror det næppe

Hans Jørgen Degn fortæller om heden. PR-billede
Annonce

STRUER: "Heden i Danmark" er temaet, når biolog Hans Jørgen Degn gæster Voldhøj Kirke mandag eftermiddag den 20. januar.

Den danske hede er beskrevet og malet i utallige variationer af blandt andre Blicher, HC Andersen og Hans Schmidt. Ja, man kan vel sige, at heden er et nationalfænomen og en del af vores DNA. Der er imidlertid også her sket meget de sidste 100 år. De udstrakte hedesletter er mange steder groet til med græs og buske, hvis de da ikke er blevet til agerjord. Vil man bevare heden, med den vegetation og det dyreliv, der hører med, skal der gøres en ekstra indsats.

Hans Jørgen Degn har beskæftiget sig med heder siden 1973. Han vil i sit foredrag både fortælle om, hvordan heden så ud dengang, og hvordan det står til nu. Han har samtidig bud på, hvordan vi beskytter hedefænomenet, for naturpleje er helt nødvendigt, hvis vi skal bevare hedens særpræg med de store vidder, der er tæppebelagt med lilla lyng.

Velkommen til en spændende eftermiddag, hvor der også vises billeder af heden før og nu, og hvor vi får indsigt i et fænomen, som vi værdsætter og valfarter til, men som absolut ikke er en selvfølge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Struer

Oline ryster posen

Annonce