Annonce
Ugeavisen Struer

Hele familien skal læse sammen

I SFO'en på Thyholm Skole er der også mulighed for at låne en aktivitetspose. Pressebillede
Takket være støtte fra Børne- og Undervisningsministeriet har Struer Bibliotek kunnet tilbyde aktivitetsposer til alle kommunens SFO’er. Poserne er proppet med bøger, spil, forslag til fælles aktiviteter og inspiration til kreativ udfoldelse.
Annonce

Struer/Thyholm: Konceptet hedder "Læsefamilier", og posernes indhold er nøje sammensat med fokus på at styrke læsefællesskaber, fremme læselysten og pirre nysgerrigheden.

Aktivitetsposerne er afleveret ude i SFO’erne, som har taget rigtig godt imod initiativet, skriver Struer Bibliotek i en pressemeddelelse.

Håbet fra bibliotekets side er, at SFO’erne vil låne poserne ud til familierne, så de kan danne grundlag for gode oplevelser og socialt fællesskab omkring læsningen.


Du kan læse op for dit barn, fra det er helt lille. Nærheden og kontakten med det helt lille barn styrkes utrolig godt ved oplæsning og fortælling.

Ditta Nielsen, børnebibliotekar


Aktivitetsposerne er ment som en inspiration til fordybelse inden for et bestemt tema, hvor alle kan være med - helt fra mindre søskende til bedsteforældre.

Der er tre forskellige temaer i poserne, nemlig "natur", "sjov" og "uhygge".

Annonce

Styrker fantasien

Folkebibliotekerne har netop givet hinanden håndslag på at arbejde fokuseret på at fremme læselysten i den kommende årrække.

Og børn kan aldrig komme for tidligt i gang med at læse, pointerer børnebibliotekar Ditta Nielsen.

- Du kan læse op for dit barn, fra det er helt lille. Nærheden og kontakten med det helt lille barn styrkes utrolig godt ved oplæsning og fortælling. Oplæsningen kan fortsætte i mange år og vil styrke fantasien, evnen til at fordybe sig og glæden ved litteraturen. Man skal altid leve sig ind i historien, så bliver det en god oplevelse for både børn og voksne. Selv store børn nyder en oplæsningsstund, siger hun.

Idéen til poserne stammer fra Aalborg Bibliotekerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Struer

Oline ryster posen

Annonce