Annonce
Ugeavisen Struer

Hele fem elever fra Venø Efterskole er med i finalen

Jonas Damborg Pedersen er en af de fem elever fra Venø Efterskole, som er med i kampen om at blive en af årets unge forskere. Han undersøger med sit projekt, "Python web scraper", hvordan man kan sortere og udtrække information fra nettet hurtigt og overskueligt. Pressebillede
To piger og tre drenge fra Venø Efterskole har nået finalen i Danmarks største naturvidenskabelige talentkonkurrence, Unge Forskere. Deres projekter spænder bredt med emner som internetinformation, bioplast af tang og opvarmning af et vildmarksbad.

Venø: Eleverne fra Venø Efterskole kan noget særligt.

Ikke mindre end tre projekter fra efterskolen er nemlig i finalen i Danmarks største naturvidenskabelige talentkonkurrence, Unge Forskere.

Bag de projekterne står fem unge elever, der har kvalificeret sig inden for kategorierne Technology og Life Science.

Annonce

Det skriver Unge Forskere i en pressemeddelelse.

De fem efterskoleelever får hård konkurrence i finalen. Ikke alene skal de kæmpe mod hinanden. De skal også dyste mod 47 andre finalister fra grunduddannelser i hele Danmark.

I alt har 50 juniorprojekter fra grundskolen og 50 seniorprojekter fra ungdomsuddannelserne kvalificeret sig til finalen, som på grund af corona-pandemien afvikles virtuelt i slutningen af april.

Emmer af opfindsomhed

På Venø Efterskole har Maria Egebjerg og Mia Madsen i deres projekt undersøgt, hvordan man skaber bioplast af tang fra Limfjorden, så de mange potentialer, som tang har for biodiversiteten i havmiljøet, kan udnyttes.


Fantastisk at de unge forskere har kunnet udnytte tiden derhjemme til at fordybe sig i deres naturfaglige projekter.

Louise Lund Bækgaard, programleder


Eleverne, Peter Stubkjær Jensen og Laust Bach Mølle, vil lave en såkaldt biomile på efterskolen, for med den kan de bæredygtigt og klimavenligt opvarme et vildmarksbad. En biomile er en stor kompostbunke, hvor varmen udnyttes, når den komposterer.

Maria Egebjerg deltager sammen med Mia Madsen, som også går på Venø Efterskole. De har undersøgt, hvordan tang kan blive til bioplast. Pressebillede

- Igen i år emmer de indsendte projekter af opfindsomhed og nysgerrighed efter at undersøge og finde svar. Trods corona-pandemi og hårde restriktioner bevarer eleverne alligevel begejstringen for forskning og naturvidenskab, siger programleder for Unge Forskere Louise Lund Bækgaard.

- Fantastisk at de unge forskere har kunnet udnytte tiden derhjemme til at fordybe sig i deres naturfaglige projekter, fortsætter hun.

Ved finalen vil deltagerne præsentere deres projekter mundtligt for juryen foran en skærm derhjemme.

Tirsdag den 27. april kåres henholdsvis en samlet junior- og seniorvinder, som herefter kan bryste sig med titlen, Årets Unge Forsker, og indkassere en samlet præmie på 25.000 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Struer

De forsvundne kulturhuse

Annonce