Annonce
Ugeavisen Struer

Henriks stue er også køreskolens teorilokale

Henrik Visti åbnede for et halvt års tid siden Vistis Køreskole - og han har inddraget stuen i sit eget hjem til undervisningslokale. Foto: Johan Gadegaard
Vistis Køreskole i Hjerm drives af Henrik Visti fra hans egen stue hjemme i privaten. Det fungerer godt, selvom eleverne kommer fra både Struer og Holstebro
Annonce

Hjerm: For et halvt år siden oprettede Henrik Visti sin egen køreskole, Vistis Køreskole, i Hjerm. Og det skete nærmest på rekordtid. Han blev uddannet kørelærer i november 2019, og arbejder deltid ved en køreskole i Viborg, da han pludselig fik en opringning fra UCH i Holstebro.

- De spurgte, om jeg var interesseret i at undervise nogle af deres elever i kørekort. "Så er det nu", tænkte jeg, og sagde ja, siger Henrik Visti, der inden da havde gået og pønset på at åbne sin egen køreskole.

Få uger senere havde han de første elever på Vistis Køreskole, og inden da havde han haft travlt med at få sin egen bil, en VW Polo, godkendt og lavet om til skolevogn og få skaffet alt den inventar, man nu skal bruge for at drive en køreskole.

Han behøvede dog ikke at gå langt med borde, stole og alt det andet. For Vistis Køreskole ligger i Henrik Vistis egen stue i privaten.

Annonce

Passer perfekt

Der er stadig plads til en sofa og et fjernsyn, som de fleste nok har stående i deres stuer. Men ellers er kvadratmetrene i Henrik Vistis stue på Stationsvej i Hjerm fyldt op af blandt andet projekter, borde og stole, så der er plads til, at ni elever kan modtage teoriundervisning på samme tid.

- Hvis jeg en dag vil køre Vistis Køreskole på fuld tid, så er der måske brug for, at jeg får nogle andre lokaler, men ellers er det faktisk ret perfekt. Min lejlighed ligger lige ved siden af banegården her i Hjerm, så eleverne kan bare gå lige ind, når de kommer med toget. Undervisningen er også tilrettelagt efter togtiderne, og der er fint med plads i stuen, så det fungerer fint, mener Henrik Visti.

I køreskolens teorilokale er der plads til ni elever. Foto: Johan Gadegaard

Lejligheden er også indrettet således, at der i stueetagen udover stuen er køkken og toilet, mens soveværelserne er på første sal, så privatlivet trods alt er lidt adskilt fra arbejdet.

- Når jeg ikke er på arbejde, så sidder jeg jo bare i sofaen, hvor jeg også har et lille bord. Og jeg har stadig et fjernsyn hængende på væggen, siger Henrik Visti.

Annonce

Ny uddannelse

Med sine 46 år var det i en sen alder, at Henrik Visti blev uddannet kørelærer. Men faktisk er uddannelsen hans tredje.


Lige fra jeg selv tog kørekort, har jeg egentlig syntes, at arbejdet som kørelærer måtte være spændende

Henrik Visti, kørelærer


- Jeg er oprindeligt uddannet landmand, og da jeg ikke ville det mere, blev jeg klejnsmed. Men efter at have været i smedefaget en del år, kom jeg ud for en arbejdsulykke i 2016, fortæller Henrik Visti.

Han fik knust håndleddet på højre hånd, og efter lang tid med sygemelding, valgte han så at tage uddannelsen som kørelærer.

- Lige fra jeg selv tog kørekort, har jeg egentlig syntes, at arbejdet som kørelærer måtte være spændende, og det fungerer godt i forhold til min arm, da man ikke rigtig skal bruge højre arm som kørelærer. Efter flere år som gymnastik- og fodboldtræner er jeg glad for og god til at omgås unge mennesker, og det falder mig naturligt at være sammen med dem og snakke med dem, siger Henrik Visti.

Lige pt. har Hjerms nyeste kørelærer dog ikke nogen elever på grund af Covid-19-situationen, men ellers har alle hans hold været fyldt op fra start. Han kører Visti Køreskole mandag til onsdag, og er normalt på køreskolen i Viborg torsdag og fredag.

- Det kører fint med at få elever herud til Hjerm. Jeg har ikke engang gjort meget reklame for mig selv, bare slået op på nogle facebookgrupper, at jeg startede hold, og så er de sådan set kommet af sig selv, siger Henrik Visti.

Han håber på at kunne starte et nyt hold op til marts - hjemme i sin egen stue.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce