Annonce
Ugeavisen Struer

Hjerm får digital byport

Det er et digitalt skilte af denne type, der nu er givet grønt lys til at opstille i Hjerm. Arkivfoto
Udvalg siger god for opsætning af digital byportal i downtown Hjerm - skal reklamere for byens og kommunens aktiviteter
Annonce

Struer: Om føje tid kan trafikaner med ærinde i Hjerm passere en digital byport i form af en digital skærm monteret på en pylon ved indgangen til byen i krydset Hjermvej/Vester Hovedgade. På skærmen vil der blive informeret om aktiviteter i byen og Struer Kommune.

Trafikanter i Struer vil kende de digitale byporte, der opstillet tre steder i byen, og det kommende LED-skilt i Hjerm er af samme type som disse skilte.

Udvalget for miljø-, teknik- og klima har godkendt den dispensation, der baner vejen for at skærmen kan blive stillet op. Imidlertid har udvalget ikke givet dispensation til at sætte henvisningsskilte op til den nye købmandsbutik på Vester Hovedgade 36 og tankstationen.

Annonce

Nej til henvisning

Dispensationen er nødvendig, fordi skiltet sættes op på kommunal jord. Den lokalplan, jorden omfatter, forbyder skiltning, men med dispensationen er der nu åbnet for, at skiltet må stå der.

Der findes allerede kommunale retningslinjer for opsætning af digitale skilte i Struer Kommune. De blev godkendt i 2014, men forholder sig kun til skilte, der stilles op i Struer by.

Udvalget har valgt at afvise ønsket om skilte, der ville vise vej til købmand og tankstation. Det gøres, fordi det ville blive svært at begrænse skiltningen til andre virksomheder end dem, der er beliggende i Hjerm.

Der er indbygget et lysfølersystem i den digitale byport, der sikrer, at der skulle være så få gener for omgivelserne som muligt. Skiltet vil også være slukket fra klokken 22 til klokken 6.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce