Annonce
Ugeavisen Struer

HKScan vil være endnu grønnere

Med de mere miljøvenlige emballager reagerer HKScan på forbrugernes behov for at foretage ansvarlige valg, når det gælder indkøb af dagligvarer. Arkivfoto: Morten Stricker
Vil forny emballage med grønne alternativer - målet er at reducere brug af plastik med millioner af kilo
Annonce

Struer: Fødevarekoncernen HKScan, der blandt andet driver ferskvareterminal på Fælledvej i Struer, vil forny sin emballage, så den bliver endnu mere miljøansvarlig, skriver koncernen i en pressemeddelelse.

Al emballage vil være genanvendelig senest om fem år. Samtidig vil virksomheden reducere sit CO2-aftryk for emballage med 20 procent og reducere mængden af plasticemballage med 20 procent sammenlignet med 2019. Samlet set vil brugen af plastic blive reduceret med millioner af kilo.

Det betyder ifølge Jalliina Järvinen-Teräsvuori, der er VP for Strategic Development Packaging, at emballagen til mange af koncernens brandede produkter bliver fornyet i løbet af de næste par år.

Med mere miljøvenlige emballage reagerer HKScan på forbrugernes behov for at tage ansvarlige valg, når de køber dagligvarer, siger Jalliina Järvinen-Teräsvuori.

HKScan er en af de største fødevarevirksomheder i Østersø-området, og virksomheden har allerede reduceret mængderne af plasticemballage med omtrent 1,5 millioner kilo fra 2017 til 2019.

I Danmark er 80 procent af de bakker, der bruges i produktion allerede af genanvendeligt materiale, og målet er at hæve det til 100 procent inden udgangen af dette år.

HKScan er en nordisk koncern, der producerer kød og måltider og beskæftiger 7.000 medarbejdere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Struer

Flere medaljer end dansere

Ugeavisen Struer

Ugens ord: Kig op

Annonce