Per Fogsgaard har været vegetar i 25 år, og blev for nogle måneder siden 100 procent vegansk. Det betyder dog ikke, at aftensmaden er hverken fantasiløs eller kedelig.
Copy link address
Stine Kjærside stkj@dagbladetholstebro.dk
Annonce
Del med andre:
Copy link address
-
Der bliver hakket grøntsager og brugt soyasauce som umami til den store guldmedalje hos veganeren Per Fogsgaard. Foto: Stine Kjærside -
- Folk spørger tit om man nu mangler proteiner eller noget andet, fordi man ikke spiser kød. Men jeg oplever ofte, at veganere faktisk er meget uddannede på næringsværdier og den slags, netop for at være sikre på, at de ikke mangler noget. Det gælder også mig selv, siger Per Fogsgaard. Foto: Stine Kjærside -
Per har ikke noget imod at lave mad, selvom det ofte bare er til ham selv. Skulle han en dag stå uden motivation, så spiser han gerne en "rubber" - gerne med kartoffelskiver, eller det veganske pålæg Tartex som han altid har i skabet. Foto: Stine Kjærside -
Ind i mellem kigger nabohunden Anton forbi, når han kan lugte, at Per er ved at lave aftensmad. - Men jeg har aftalt med naboen, at jeg ikke giver ham noget, for han kan ikke selv føle mæthed. Men han elsker, når jeg laver mad, siger Per. Foto: Stine Kjærside