Annonce
Ugeavisen Struer

Hun får en salon man ikke har set i Struer før

Mia Høgh og hendes medarbejdere får betydeligt mere plads at boltre sig på, når Design Frisøren rykker ind i en ny salon. Foto: Johan Gadegaard
Mia Høgh flytter Design Frisøren til bygningen på hjørnet af Bredgade og Østergade i Struer. Hun åbner i de nye omgivelser lørdag den 31. august. Selv om hun har en travl hverdag, fortsætter hun med at spille divisionshåndbold i Struer.
Annonce

Struer: Det er med begejstring i stemmen, at Mia Høgh fortæller om indretningen af sin nye frisørsalon.

Hun flytter Design Frisøren fra Lille Torv i Struer til bygningen på hjørnet af Bredgade og Østergade - lige uden for gågaden. Det var dér, hvor Struer Sportsdanserforening tidligere havde til huse. Hun åbner i de nye omgivelser lørdag den 31. august.

- Det bliver rigtig godt i den nye salon. Det bliver anderledes og ikke noget, man har set i Struer før. Jeg vil gerne, at det ikke skriger for meget af frisørsalon. Jeg synes f.eks., at vi får et flot reception/venteområde. Det kommer til at se lidt eksklusivt ud. Det er lidt svært at forklare, men inde i hovedet har jeg haft en idé om, hvordan det skal indrettes, og jeg synes, at det er blevet meget godt, selv om vi stadig mangler at få det sidste på plads, siger Mia Høgh.

Det er hendes kæreste, Nicolas Pedersen, der har købt bygningen, som nu er indrettet til frisørsalon. Mia Høgh lejer sig ind.

- Jeg har længe haft et ønske om at flytte til noget større. Vi har virkelig brug for mere plads her i salonen, men der er ikke mulighed for at udvide. Så købte Nicolas bygningen med henblik på at indrette en salon til mig, og det bliver rigtig godt, siger Mia Høgh, der også føler, at salonen bliver mere synlig med den nye placering.

Hun er lidt i tvivl om, hvor meget plads hun egentlig får i den nye salon. Men hun mener, at det er cirka 210 kvadratmeter, og det betyder, at antallet af klippepladser faktisk kan mere end fordobles i forhold til den nuværende kapacitet.

- I den nye salon får vi otte klippepladser samt en barberstol, og desuden får vi en plads, der kun er til børn. I øjeblikket har vi fire klippepladser, så det er noget af en forbedring. Det havde måske ikke behøvet at være helt så stort, men det er jo altid rart at have god plads, siger Mia Høgh.

Mia Høgh

29-årige Mia Høgh bor i Bremdal med sin kæreste Nicolas Pedersen og deres tre børn på ni, seks og to år.

Hun blev udlært frisør i 2010 i en salon i Skive. Blev i 2011 ansat hos Design Frisøren i Struer. Hun overtog salonen i 2014. I begyndelsen af 2018 overtog hun paryksalonen, der ligger ved siden af frisørsalonen.

Både frisørsalon og paryksalon flyttes til bygningen på hjørnet af Bredgade og Østergade. Her åbner Design Frisøren lørdag den 31. august.

Annonce

En ekstra elev

Det øgede antal klippepladser passer fint med, at indehaveren har planer om at udvide antallet af ansatte med én. I øjeblikket har hun tre ansatte.

- Jeg forventer at ansætte yderligere én elev. Vi har en elev i forvejen. Vi har travlt, og der er behov for en medarbejder mere, siger Mia Høgh, der vurderer, at der ikke bliver problemer med at finde en ny elev - der er mange, der gerne vil være frisør.

Hun driver også den paryksalon, der ligger ved siden af selve frisørsalonen. De to saloner har hver sin indgang, og det får de også med den nye placering.

- Det er vigtigt, at paryksalonen fortsat har sin egen indgang, og den ligger omme bagved. For nogen er det et følsomt emne at gå med paryk, og det tager vi selvfølgelig hensyn til, siger Mia Høgh.

Den nye salon har dog den klare fordel for Mia Høgh, at hun ikke rent fysisk skal gå ud for at gå fra ene salon til den anden - det er nødvendigt i dag.

Mia Høgh har en travl hverdag som både selvstændig og mor til tre børn. Desuden er hendes kæreste, Nicolas Pedersen, væk i fire uger ad gangen, hvor han arbejder på en båd ved en boreplatform.

- Det er godt, at vi kan trække på bedsteforældre i hverdagen, siger Mia Høgh.

Annonce

Mistede ikke modet

Hun forsøger at skabe sig tid til at passe sit håndboldspil, og det plejer at gå meget godt. Og hun har ikke mistet modet, selv om den forgangne sæson var ganske deprimerende for Struer-kvinderne, der tabte alle 22 kampe i 2. division og derfor rykkede ned i 3. division.

- Vi forsøgte at se det positive i det negative, og der var altid noget i kampene, der var godt, selv om vi endte med at tabe stort. Nu er vi tilbage i 3. division og har endda fået forstærkning. Så jeg regner ikke med, at vi fortsætter med at tabe, siger Mia Høgh, der spiller højre back.

Hun har altid spillet håndbold, og hun nyder spillet og sammenholdet.

- Vi har det mega godt sammen på holdet, og det giver god motion. Det er også godt at komme afsted til noget og ikke bare sidde derhjemme i sofaen. Jeg håber, at jeg kan fortsætte med at træne to gange i ugen og spille kamp, siger Mia Høgh.

Det med den gode form kommer hende også til gode i frisørsalonen.

Annonce

Fortrolighed

- Det kan være hårdt at arbejde som frisør, fordi arbejdet er temmelig ensformigt rent fysisk. Man laver de samme bevægelser hele tiden. Her hjælper det at dyrke motion i fritiden, siger Mia Høgh.

Hun elsker både det faglige i jobbet og samtalen med kunderne i frisørstolen.

- Vi kender jo mange af vores kunder ret godt og har en fortrolighed med dem. Vi kender ofte deres familieforhold, og man fortæller jo også noget om sig selv. Jeg kan godt lide denne smalltalk, og den må helst ikke blive for overfladisk, siger Mia Høgh.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Struer

Venø Færgen fylder 10 år

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Struer

Har du set Max?

Ugeavisen Struer

Dagcentrene åbner op igen

Annonce