Annonce
Ugeavisen Struer

Hun flytter sin butik ud i stalden

I løbet af ugen får Birte T. Jakobsen fyldt sin nye gårdbutik i Vejrum op med tøj, brugskunst, delikatesser og andet godt, så hun er klar til åbningsdagen lørdag den 10. november. Foto: Allan Damgaard

Nu bliver Lux By Jakobsen for alvor en gårdbutik. Birte Toftdahl Jakobsen flytter nemlig sin butik fra stuehuset ud i stalden på den nedlagte landbrugsejendom Nørsøller i Vejrum. Det betyder, at hun får mere plads. Hun skruer op for åbningstiden og tager de nye lokaler i brug lørdag den 10. november.

Annonce

Vejrum: - Den øvrige familie glæder sig til at få stuen tilbage, siger Birte Toftdahl Jakobsen med et smil, mens hun viser rundt i sin nuværende butik i stuehuset på den nedlagte landbrugsejendom Nørsøller på Tolsgårdvej i Vejrum.

Det med at få stuen tilbage er nært forestående. Birte T. Jakobsen flytter nemlig sin butik, Lux By Jakobsen, ud i stalden, og hun åbner i de nye omgivelser lørdag den 10. november med en række gode tilbud og et glas gratis fadøl fra Struer Håndbryg.

Det er otte år siden, at Birte og Niels Jakobsen flyttede ind på Nørsøller. Birte T. Jakobsen har to børn fra et tidligere ægteskab, mens Birte og Niels Jakobsen har fået tvillingedrenge sammen. De er seks år i dag. Det er Niels Jakobsens fødehjem, og han er fjerde generation på gården.

- Da vi flyttede herud, kunne jeg se, at gården har de perfekte rammer for en gårdbutik, og samtidig er beliggenheden god. Vi ligger tæt på både Struer og Holstebro og ikke særlig langt fra landevejen mellem de to byer, siger Birte T. Jakobsen.

Der gik dog nogle år, inden hun åbnede Lux By Jakobsen. Det skete i 2016. Det var en ferietur til Bornholm i 2015, der gav hende det sidste skub til at realisere drømmen om egen butik.

- Jeg blev grebet af den iværksætterkultur, der findes på Bornholm. De er innovative og har et stort gå-på-mod. Der er mange, der godt tør åbne deres egne butikker, selv om det egentlig kun er om sommeren, at der er rigtig mange mennesker på øen, siger Birte T. Jakobsen.

Da vi flyttede herud, kunne jeg se, at gården har de perfekte rammer for en gårdbutik, og samtidig er beliggenheden god.

Birte T. Jakobsen, indehaver af Lux By Jakobsen i Vejrum
Annonce

Det greb om sig

Hun fandt nogle bornholmske leverandører af blandt andet pasta og karameller, og hun fandt sæbe på Sjælland og delikatesser i det nordjyske. Der kom desuden lidt brugskunst på hylderne

- I begyndelsen indrettede jeg et gæsteværelse og den såkaldte pæne gang til min butik, og det lykkedes at trække kunderne herud, selv om jeg ikke havde nogen fast åbningstid. Jeg udvidede sortimentet med tøj, og det var her, jeg tog den ene af de to stuer i brug, siger Birte T. Jakobsen, der efterhånden også lægger beslag på lidt af stue nummer to.

Hun er uddannet sygeplejerske, og har arbejdet 12 år i dialysen på sygehuset i Holstebro. Hun skiftede i år til Specialcenter Skovvang i Holstebro, hvor hun er ansat 25 timer om ugen.

Det var dog tæt på, at hun helt droppede sit fag og blev butiksejer på fuld tid. I Holstebro.

Annonce

Tæt på Moster D

- Butikken Moster D i Holstebro lukkede, og jeg har altid syntes, at det var en fantastisk butik. Den overvejede jeg at overtage, men det var alligevel for stort et spring at tage - også i forbindelse med familielivet herhjemme. Jeg har ikke noget imod at arbejde mange timer, men jeg ville være for meget væk hjemmefra, siger Birte T. Jakobsen.

Men så dukkede en anden idé op: Vi kan jo også indrette en butik i den ene længe. Og det er det ganske omfattende arbejde, der nu - næsten - er afsluttet, så Birte. T. Jakobsen kan slå dørene op til en ny og udvidet udgave af Lux By Jakobsen, der nu vil have åbent fast hver lørdag og f.eks. også søndage i adventstiden.

- Desuden holder jeg åbent nogle hverdage, og her vil åbningstiden hedde kl. 16-22. Så har kvinden i familien tid til sig selv - så er der tid til at handle i fred og ro, siger Birte T. Jakobsen.

Butikkens navn relaterer til, at der bliver solgt varer af en vis kvalitet - de befinder sig mere eller mindre i luksusafdelingen. Men "Lux" har faktisk også en anden forklaring. Birte T. Jakobsen hed nemlig tidligere Luxhøj til efternavn, og på sygehuset var hendes initialer netop "lux", og hun blev derfor aldrig kaldt andet end "Lux" af sine kolleger. Nu har hun skiftet arbejdsplads, og de gamle initialer er forsvundet. Men hun holder fast i butiksnavnet.

- Det signalerer jo meget godt, hvad det handler om, siger Birte T. Jakobsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Struer

Sejlhuse tæt på udsolgt

Ugeavisen Struer

Ugens ord: Magt og ansvar

Annonce