Annonce
Ugeavisen Struer

Hvidbjerg Bank tilfreds trods corona

Jens Odgaard, direktør for Hvidbjerg Bank, er tilfreds med bankens regnskab for 1. halvår 2020, der kommer i slipstrømmen på coronaens nedlukning af samfundet. Foto: Anders Trærup
Regnskabet for første halvår 2020 er på Thyholm kørt uden om de største økonomiske bump i coronaens slipstrøm - og direktør Jens Odgaard siger, at banken og kunderne står godt rustet til det kommende halvår
Annonce

Hvidbjerg: Tilfreds.

Så kort betegner direktør for Hvidbjerg Bank, Jens Odgaard, status for det måske mest anderledes første halvår i bankens historie.

Fra statsministeren tog ordet på et pressemøde den 11. marts, har halvåret stået i coronaens tegn. En udvikling, der komplet ændrede bankens og kundernes hverdag.

- Det er første gang, at vi måtte præsentere kunderne for låste døre og lukkede filialer i ugevis. Vi fik dog hurtigt organiseret os og holdt gang i driften. Og her bagefter har det været en spændende men også krævende øvelse. Den har været med til at udvikle banken og de ansatte, og vi kan også se, at det har ændret noget hos vores kunder. Flere af dem holder endnu fast i møder over Skype. Vi er omvendt blevet fortrolige med en ny måde at møde kunderne på, siger Jens Odgaard.

Annonce

Holder fast

Trods usikkerhed og et samfund i nærmest økonomisk tomgang, så er der ikke gået panik i hverken kunder eller bank. Det afspejler et overskud på 10,2 millioner kroner før skat mod 14,1 millioner kroner i fjor.

Resultatet i fjor var det bedste i bankens historie, og i år har banken faktisk den næstbedste grundindtjening på et halvt år, siger Jens Odgaard.

Helt overordnet får det Hvidbjerg Bank, som en af de få af landets banker, til at holde fast i målsætningen om at lande et resultat på mellem 13 og 18 millioner i overskud, når året er omme.

Annonce

Krise kan ramme

Hvidbjerg Bank har samtidig valgt at hensætte fem millioner kroner som polstring mod negative økonomiske effekter af coronakrisen.


Vi har sat penge til side til, at der vil komme tab, hvis krisen fortsætter. Men banken har en stabil og god kundesammensætning i forhold til de brancher, som er blevet hårdest ramt af coronakrisen.

Jens Odgaard, direktør, Hvidbjerg Bank


- Helt generelt så har vores kunder penge i banken, men det kan ikke afvises, at der vil komme effekter, når hjælpepakker stopper og visse brancher får udfordringer. Vi har sat penge til side til, at der vil komme tab, hvis krisen fortsætter. Men banken har en stabil og god kundesammensætning i forhold til de brancher, som er blevet hårdest ramt af coronakrisen, siger Jens Odgaard.

Det samlede udlån blev i første halvår 2020 reduceret med 3,8 millioner kroner. Det skyldes en god likviditetsudvikling ved primært landbrugs- og erhvervskunder, som er hjulpet godt undervejs af høje noteringer og statslige hjælpepakker. Samtidig har boligejere hjemtaget Totalkreditlån til indfrielse af boliglån i banken, siger Jens Odgaard.

Annonce

Godt rustet

Banken var også hurtig til at reagere, og solgte sin beholdning af obligationer, da renten steg betydeligt i løbet af kort tid i marts.

- De seneste års stærke udvikling i banken gør, at vi står godt rustet til, sammen med vores kunder, at komme godt ud på den anden side af coronakrisen, siger Jens Odgaard.

Tal fra regnskabet

Hvidbjerg Bank kom ud af 1. halvår 2020 med et overskud på 10,2 millioner kroner før skat mod 14,1 millioner kroner i fjor. Resultatet forrenter bankens egenkapital med 12,7 procent per år.

Bankens netto rente- og gebyrindtægter udgør 40,8 millioner kroner mod 41 millioner kroner i fjor.

Udgifter til personale og administration er steget med 1,7 millioner kroner til 28,6 millioner kroner og tilskrives en udbygning af banken og nye IT-løsninger samt de fortsat stigende krav til compliance.

Hvidbjerg Bank har i 1. halvår 2020 haft nedskrivninger på 1,6 millioner kroner mod 1 million kroner i fjor.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce