Annonce
Ugeavisen Struer

Hvordan bliver kultursommeren?

Lige nu er der nogle usikkerheder omkring Run to The Beat, der falder ned i to forskellige regelsæt. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Kilen Rock er allerede blevet aflyst. Men hvad med Run to The Beat, Venø Festival og nogle af de andre større kulturarrangementer i Struer?

Struer/Venø: Sidste år lød beskeden "Næste år.". Næste år bliver det bedre. Sådan skulle det i hvert fald have været. Sommeren 2021 skulle have været sommeren, hvor vi alle igen kunne kramme vores venner til Kilen Rock, snøre løbeskoene og motionere sammen til Run to The Beat og skåle til musikken på Venø Festival, uden at tænke på coronatest, afstandskrav og håndsprit. Hvor det ikke var en nødvendighed at tænke, om et arrangement nu også blev til noget.

Men for to uger siden blev håbet om Roskilde Festival, Smukfest og de fleste andre store festivaler slukket for andet år i træk. Med de gældende restriktioner fra 1. august forlyder det, at festivaler må have op til 5000 deltagere, der skal opdeles i sektioner med 500 samt krav om coronapas.

De store festivaler aflyste på stribe - men hvad med de mindre, mere lokale arrangementer?

Annonce

Ingen Kilen Rock, og dog...

I kølvandet på nyheden fra partiernes genåbningsforhandlinger valgte Kilen Rock at aflyse årets festival.

- Vi kæmpede for at få det til at hænge sammen, men vi vil gerne give vores gæster så god en dag som muligt til Kilen Rock, og med de gældende restriktioner kan det simpelthen ikke hænge sammen. Så vi er nødt til at stå fast og sige, at der ikke kommer en Kilen Rock i år, siger arrangør Jan Kjeldsen.

Det betyder dog ikke, at tilhængerne af det, der vel er den største havefest i Struer, er overladt helt til sig selv.

Jan Kjeldsen må vente med et traditionelt Kilen Rock til næste år - igen. Arkivfoto: Morten Stricker

- Vi kommer til at køre en garden party-udgave af Kilen Rock, som vi gjorde sidste år, hvor vi kører rundt til havefester med livemusik og fadøl. Så får vi alligevel holdt traditionen lidt i hævd, og får vist flaget, siger Jan Kjeldsen.

Annonce

Mini-Venø Festival

Der bliver ingen Venø Festival, som der var under den første af slagsen i 2019, hvor familier i massevis overnattede, spiste sammen og i tre dage nød ø-livet og musikken sammen på den lille ø.

- Der er mange der spørger, men der bliver ikke nogen klassisk Venø Festival med 1000 gæster. Det løb er kørt, siger Sidsel Munkebo Hansen fra arrangørgruppen.


Vi kan ikke undvære det, og nu, hvor alle festivaler falder på stribe, så har vi måske virkelig brug for det.

Sidsel Munkebo Hansen, Venø Festival


Men til gengæld har den festival netop vedtaget, at de i stedet laver et éndags-arrangement i stil med det, de gav sig i kast med sidste år.

- Nu kaster vi os ud i en version for 200 mennesker. Det bliver stadig noget med all inclusive, men det bliver kun en enkelt dag, uden overnatning, og med tre-fire koncerter, siger Sidsel Munkebo Hansen.

Éndags-arrangementet, som er en dugfrisk beslutning fra arrangørerne, der blev taget i sidste uge, kommer til at finde sted på Firbjergsande på Venø. Der bliver sat 200 billetter til salg, og datoen er 24. juli.

- Der er mange usikre parametre endnu. Vi skal have talt med vores samarbejdspartnere og sponsorer, men vi er sikre på, at der kommer noget. Vi kan ikke undvære det, og nu, hvor alle festivaler falder på stribe, så har vi måske virkelig brug for det, siger Sidsel Munkebo Hansen.

Annonce

Et tricky løb

Kim Høfler er turist- og eventchef i Struer Kommune, og han er involveret i de fleste kommunale kulturarrangementer. Dem plejer der at være en del af i løbet af sommeren, men hvordan ser det ud i år?

Godt - og måske lidt skidt. Måske.

- De arrangementer, vi har i maj måned, eksempelvis Legends Tour og Madmødet, regner vi ikke med bliver berørt. PostNord Danmark Rundt regner vi også med, at vi kan afholde, eftersom det er udendørs, siger Kim Høfler, der også nævner Sansefestivalen som noget, han ikke regner med bliver en udfordring at få afholdt.

Kilen Rock (afbilledet) og Venø Festival genopstår begge i små mini-udgaver. Arkivfoto: Johan Gadegaard

Men så...

- Den store udfordring lige nu er Run to The Beat, siger Kim Høfler.

Udfordringen ligger i, at begivenheden, der består af løb og et afterparty med normalt omkring 3000-3500 deltagere, falder ind under to forskellige regelsæt. Løbet er intet problem, for de løbende kan sendes afsted i hold, så alle coronarestriktioner overholdes. Udfordringen ligger i efterfesten, der plejer at byde på forskellige koncerter.

- Der er der et nyt regelsæt, som siger, at der skal være fire kvadratmeter per stående publikum. Så som reglerne ser ud lige nu, så har vi plads til 2000 publikummer, uanset hvordan vi vender og drejer pladsen, siger Kim Høfler.

Han håber derfor, at reglerne, der lige nu siger, at festivaler efter 1. august må have op til 5000 deltagere, der skal opdeles i sektioner med 500, bliver sløjfet, inden Run to The Beat finder sted lørdag den 4. september.

- Ellers opstår der et misforhold mellem antal løbere og dem, der kan komme ind til koncerterne, siger Kim Høfler.

Og så det med koncerterne... Dem er der heller ikke nogen af på plakaten lige nu. Det genopståede Malurt var sat til at headline begivenheden, men Malurt har aflyst eller udskudt alle planlagte koncerter til 2022.

- Vi kigger også på musikken. Det hele er lidt tricky, når vi kommer ind under to forskellige regelsæt, siger Kim Høfler.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Struer

Midt- og vestjyder pendler længere end nogensinde før

Annonce
Annonce
Ugeavisen Struer

Aktiv Onsdag bevarede sin gnist under coronaen

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Struer

Forfatter til debutroman: Der er en identitet i at være fra Struer

Ugeavisen Struer

Linse Kessler valgte Lars' campingvogn: - Jeg havde aldrig i min vildeste fantasi regnet med, at det ville komme så vidt

Ugeavisen Struer

Passagertal i bund: Vil sende busrute i garage

Ugeavisen Struer

Den udhulede by

Ugeavisen Struer

Medlemmerne har nu valgt ny ledelse

Ugeavisen Struer

Musik i kirke ved solnedgang

Ugeavisen Struer

Ane Kathrine slår et slag for urterne - og du må gerne besøge hendes mojitohave

Ugeavisen Struer

Per Odgaard stopper som musikskoleleder i Struer

Ugeavisen Struer

Holder ovnen varm: Bagerkæde fra Viborg har overtaget butik på Ølbyvej

Ugeavisen Struer

Hus på kæmpegrund ved fjorden kan blive til seks nye boliger

Ugeavisen Struer

Midtpunktet sparker ferien i gang

Ugeavisen Struer

Udvalg: - Intet tilskud til kystsikring til sommerhusejere på Thyholm

Ugeavisen Struer

Kulturkaravane kommer til Struer

Ugeavisen Struer

Hop du bare i havnen: Struer får nu et havnebad

Ugeavisen Struer

Manglende vind og tordenbrag udfordrede sejlere under kapsejlads

Ugeavisen Struer

Nadja boksede sin debutkamp for landsholdet

Ugeavisen Struer

Efter yogatræningen kan man se på kunst

Ugeavisen Struer

Bjarne har genåbnet lukket butik i Struer

Ugeavisen Struer

Ny budrunde: Kommunen forsøger igen at sælge nedlagt plejehjem

Ugeavisen Struer

En Google-søgning på ordene 'lyd' og 'investor' førte til Struer: Dorte opdagede en verden langt fra sure mediechefer i København

Ugeavisen Struer

Endelig kunne ældre spise sammen

Annonce