Annonce
Ugeavisen Struer

I Malenes nye butik er der altid kaffe på kanden

Malene Brændgaard har taget skridtet til at åbne sin egen forretning med specialvarer i Linde - og hvor du altid kan få en kop kaffe eller te. Foto: Stine Kjærside
I Linde har Malene Brændgaard åbnet butikken, Søde Smil, der sælger anderledes niche-varer, og hvor det skal være en oplevelse for kunden at komme ind.

Linde: Lige ved siden af disken er der på Vilhelmsborgvej 24A i Linde opsat en bænk og et lille bord. På bordet, der er dækket med en juledug, er der kaffe, slik og småkager. Så kan kunderne i den nyåbnede butik, Søde Smil, nemlig få sig et lille hvil midt i shoppingen, eller bare nyde en stille stund.

Og det vil der altid være mulighed for i Søde Smil, fortæller indehaver Malene Brændgaard.

- Jeg har forsøgt at gøre butikken lidt hjemlig og hyggelig, og det vil altid være muligt at få en kop kaffe eller te her, siger hun.

Annonce

Nichebutik

Søde Smil åbnede den 29. november, og i butikken kan man finde mange forskellige ting. Stort set alt lige fra lædertasker og øreringe i genbrugstræ, til specialøl og lingeri. Hun bruger lang tid på at finde de helt rigtige varer. Malene kalder selv stedet med det specielle sortiment for en nichebutik.

- Jeg har fokuseret på at forhandle anderledes ting, der skiller sig lidt ud, som man kan bruge til eksempelvis værtindegaver, eller hvis man gerne vil have noget, som de andre ikke har, siger Malene.

Hun har i noget tid kørt Søde Smil via de sociale medier, men nu er butikken altså åbnet i fysisk form, hvilket er en drøm der er gået i opfyldelse for Malene.

Jeg har fokuseret på at forhandle anderledes ting, der skiller sig lidt ud, som man kan bruge til eksempelvis værtindegaver, eller hvis man gerne vil have noget, som de andre ikke har.

Malene Brændsgaard

- Jeg har i lang tid godt kunnet tænke mig at have mit eget, lille sted, hvor jeg kunne give kunder en god oplevelse og yde god service, siger hun.

Søde Smil er indtil videre åben mandag til onsdag i ulige uger og mandag i lige uger. For selvom butikken er en drøm for Malene, så er den også det hun selv kalder for en "nebengeschæft". Ved siden af arbejder hun deltid som ferierådgiver hos Esmark i Søndervig, og derfor går det hele op.

Hun arbejdede indtil april i år som skolelærer og ville gerne have et job, som gjorde brug af hendes personlige og sociale kompetencer. Foto: Stine Kjærside

Jobbet som ferierådgiver har Malene dog kun haft siden april - før det arbejdede hun som uddannet skolelærer.

- Jeg elskede mit job som skolelærer, og jeg havde nogle rigtigt gode kolleger, men jeg måtte erkende på et tidspunkt, at jeg gav for meget af min tid og mig selv til jobbet. Jeg er dårlig til at sige: "Den tager vi i morgen", forklarer Malene som årsagen til skiftet.

Det var dog vigtigt for hende at kunne bruge sine menneskelige og sociale kompetencer fremadrettet i sit arbejdsliv også.

- Og derfor passer det her godt til mig, lyder det.

Annonce

Vil gerne skille sig ud

Malene er 37 år og bor til daglig i Linde - ligesom hendes nye butik - sammen med sin mand og to børn. Og det er helt bevidst, at Søde Smil har adresse i en mindre by i stedet for inde i gågaden.

- Jeg har ikke noget behov for at ligge sammen med de andre butikker. Det er også en af måderne, jeg håber på, at kunne skille mig ud ved, siger hun.

Lokalerne, som Søde Smil nu holder til i, var tidligere et lager, og de havde stået tomme i flere år. Og det var lige netop dem, som Malene havde haft et godt øje til længe.

- Det ligger godt, lige ned til vejen, hvor der kører mange biler, så der er god mulighed for at være synlig. Jeg skal bare lige have ordnet et skilt til ude foran, lyder det fra Malene.

Som også har en god forklaring på navnet, der ligesom sortimentet og lokationen skiller sig ud fra mængden.

- Jeg håber, at jeg kan give kunderne en god oplevelse og nogle anderledes varer, og på den måde opnå søde smil fra dem, forklarer hun.

Annonce
Ugeavisen Struer

Hanne og Bent er imponerede over den opbakning, de har fået

Annonce
Holstebro Onsdag

Tag cyklen med i bussen

Annonce
Ugeavisen Struer

Bliver du også misundelig?

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Struer

Jens havde en hård start med elbil - men han fortryder ikke

Ugeavisen Struer

I Struer mangler byrådet noget helt essentielt: - Det er meget ærgerligt

Ugeavisen Struer

Skal Anders And & Co drage på eventyr i lokalområdet?

Ugeavisen Struer

Hvornår må vi komme på arbejde igen?

Ugeavisen Struer

Er der et godt, nyt år i vente?

Ugeavisen Struer

- Jeg gider ikke blive sat i bås - kun som 'hende SF'eren'

Annonce