Annonce
Ugeavisen Struer

Ildsjæl trækker sig i skuffelse over kommunens beslutning

Karsten Lund, der nu ikke længere ønsker at være formand i Struer Boldklub. Arkivfoto: Allan Damgaard
Karsten Lund ønsker ikke længere at være hverken formand for eller frivillig i Struer Boldklub. Årsagen er en ny strategi fra Struer Kommune
Annonce

Struer: Der skal findes en ny formand til Struer Boldklub. Det oplyser den lokale fodboldklub i en meddelelse, som bestyrelsen også har sendt til frivillige trænere og ledere.

Nuværende formand, Karsten Lund, "som har været et kæmpestort aktiv som frivillig i Struer Boldklub de sidste fem år og som formand de seneste to år, har taget en svær beslutning".

Han stopper både som formand og frivillig i Struer Boldklub fra næste generalforsamling i marts 2021, oplyses der i meddelelsen.

Baggrunden er en beslutning, som kultur- og fritidsudvalget har truffet angående strategi for og retningslinjer omkring udlejning og brug af den nye kunstgræsbane.

Den nye strategi går ifølge Struer Boldklubs bestyrelse imod den aftale, som Struer Kommune i november 2019 indgik med Struer Kunstgræs.

En forening, Karsten Lund ligeledes var formand for, og som på samme baggrund nu er nedlagt.

Annonce

Motivationen er væk

- Da jeg satte mig i spidsen for dette langstrakte arbejde omkring etableringen af kunstbanen, var min motivation at være med til at skabe endnu bedre forhold for foreninger og fodboldklubber i Struer Kommune, forklarer Karsten Lund i meddelelsen.

- Kunstbanen skulle være et aktiv i at fastholde og udbygge foreningslivet, og vi har brugt flere hundrede timer på finansieringen og etableringen af banen, tilføjer han.

Herunder en miljørigtig løsning og et online bookingsystem, fremgår det af meddelelsen.

- Motivationen var også, at de involverede foreninger omkring kunstbanen efterfølgende fik en aktiv fordel af banen, når det kom til booking, adgang og pris for leje, siger Karsten Lund:

- Jeg er derfor skuffet over Struer Kommunes beslutning vedrørende den ændrede strategi for kunstbanen.

Direkte adspurgt forklarer Karsten Lund, at han har mistet motivationen til at være frivillig. Han føler sig kørt over, som han selv udtrykker det.

Annonce

Virkelig ærgerlig situation

I dagsordenen fra det møde, hvor kultur- og fritidsudvalget besluttede at ændre retningslinjerne, står, at sagen er blevet taget op på baggrund af henvendelser fra brugere.

Udvalget ønsker at give privatpersoner mulighed for at leje kunstgræsbanen i Struer Idrætspark for 200 kroner pr. time til for eksempel individuel træning, forklares det.

Sådan så det ud, da den nye kunstgræsbane blev indviet. Arkivfoto: A.P. Christensen

- Vi ønsker, at der bliver spillet så meget som overhovedet muligt på den nye kunstgræsbane, forklarer Lars Møller Pedersen (S), der er formand for kultur- og fritidsudvalget.

- Kommunen vil gerne sikre, at høj som lav kan spille på den, men foreningerne har stadig førsteret til at booke den, tilføjer han.

Lars Møller Pedersen kalder det "en virkelig ærgerlig situation", at Karsten Lund har valgt at gå og håber, at han vil komme tilbage i dialogen med Struer Kommune.

Spørger man Henrik K. Jensen, der er medlem af bestyrelsen i Struer Boldklub, så føler han sig egentlig lidt snydt.

- Den her løsning skulle have været meldt ud fra start, og så kunne man have fundet de mennesker, som ville hjælpe med det, siger han:

- De sagde, at den (banen, red.) skulle komme foreningerne til gode, så foreningerne har lagt mange timer og økonomi i det. Nu er vi bare en kunde.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Struer

Det er ikke så ringe endda

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Mange indbrud i varebiler

Ugeavisen Struer

Struer Fri Fagskole udvider

Annonce