Annonce
Ugeavisen Struer

Ingen penge retur til forældrene

Formanden for Venstres byrådsgruppe, Mads Jakobsen, indledte mødet med at trække sit forslag tilbage. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Venstre trak sit forslag tilbage, så det udgik af dagens dagsorden, da byrådet var samlet i Folkets Hus tirsdag aften
Annonce

Struer: Formanden for Venstres byrådsgruppe, Mads Jakobsen, indledte tirsdagens byrådsmøde, som blev afviklet med forsvarlig corona-afstand mellem både tilhørerne og de enkelte byrådsmedlemmer i Folkets Hus, med at trække et forslag tilbage, så det udgik af dagens dagsorden.

Forslaget gik ud på, at forældre, der selv har passet deres børn i den lange periode med lukkede daginstitutioner skulle have refunderet forældrebetalingen.

Men den kommunale administration i Struer Kommune har henvendt sig til Kommunernes Landsforening og konstateret, at det bare slet ikke er en mulighed.

Som det fremgår af den udsendte dagsorden til byrådsmødet i Struer Kommune tirsdag aften, pointerer Kommunernes Landsforening, at den forældrebetaling, der er betalt under nedlukningen i marts og indtil den 15. april 2020, er opkrævet helt efter reglerne.

Kommunernes Landsforening vurderer, at det skulle betragtes som en gave eller en begunstigelse af enkeltpersoner eller en gruppe af enkeltpersoner, såfremt en kommune vælger at tilbagebetale de forældre, som ikke har gjort brug af nødpasning i nedlukningsperioden frem til den 15. april 2020.

Dette betyder ifølge Kommunernes Landsforening, at der ikke er hjemmel til at refundere forældrebetalingen til de forældre, som ikke har gjort brug af nødpasningen.

- Når der ikke er hjemmel til at gennemføre det, som Venstre har foreslået, ser vi heller ingen grund til at opretholde forslaget, sagde Mads Jakobsen, da han indledte mødet med en anmodning om en ændring af dagens dagsorden.

Når der ikke er hjemmel til at gennemføre det, som Venstre har foreslået, ser vi heller ingen grund til at opretholde forslaget.

Mads Jakobsen (V), gruppeformand, Venstres byrådgruppe, Struer

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Struer

Grums i drikkevandet

Ugeavisen Struer

Det er ikke så ringe endda

Annonce