Annonce
Ugeavisen Struer

Intet cykelløb i Struers gader i 2020 - PostNord Danmark Rundt aflyst

Arrangørerne af PostNord Danmark Rundt har valgt at trække stikket til årets PostNord Danmark Rundt med start i Struer, grundet usikkerhed om den aktuelle sundhedssituation. Foto: Johan Gadegaard
Det tog mindre end et døgn, fra den internationale cykelunion havde givet PostNord Danmark Rundt en ny dato, til arrangørerne trådte på bremseklodsen og aflyste cykelløbet. Borgmester vil gerne tage imod løbet i 2021 i stedet, hvis det er muligt.
Annonce

Struer: Det var ikke længe, de nordvestjyske cykelfans fik lov til at glæde sig over, at UCI (Den internationale cykelunion, red.) havde tildelt en ny dato til årets PostNord Danmark Rundt, der skulle starte i Struer.

Tirsdag aften kom beskeden om, at Danmarks største cykelløb skulle have kørt fra den 1. til 5. september, men allerede onsdag middag blev håbet igen slukket. På trods af den nye placering i UCI’s kalender primo september betyder manglende klarhed over sundhedssituationen og myndighedskrav, at Danmarks Cykle Union har set sig nødsaget til at aflyse årets udgave.

- Det har selvfølgelig været en meget svær beslutning, fordi det har så stor betydning for dansk cykelsport og rammer en lang række interessenter, men sikkerheden og sundheden for vores ryttere, de frivillige, fans og befolkning kommer altid i første række, siger Martin Elleberg Petersen, Danmarks Cykle Unions direktør, i en pressemeddelelse.

Annonce

Ny Struer-start i 2021?

At man har nået til den beslutning, kan det være svært at sætte en finger på - ingen ved reelt, hvordan restriktioner ser ud den 1. september og dermed er det også en umulig situation at planlægge efter.

- Det er fuldt forståeligt, at de har valgt at aflyse. Men derfor er det rigtig ærgerligt, for vi havde virkeligt glædet os til at tage imod løbet, siger borgmester i Struer Niels Viggo Lynghøj (S).

Det oplagte spørgsmål er nu, om årets rute kan overføres til næste år, eller om Danmarks Cykle Union har andre planer. Og om Struer i såfald indgår i dem?

- Så langt er vi slet ikke kommet endnu, men det er naturligvis noget af det, vi skal have sat os ned med Jesper Worre (direktør i DCU, red.) og finde ud af. Jeg ved slet ikke, om de allerede er så langt med ruten til 2021, at det ikke kan lade sig gøre, eller om der er en mulighed for at vi kan få buddet, forklarer turist- og eventchef i Struer Kommune, Kim Høfler.

På borgmesterkontoret er der dog ikke så meget tvivl om, at Struer hellere end gerne vil lege med i 2021, hvis unionen er indstillet på det.

- Jeg håber da, vi får muligheden for at være startby i 2021 i stedet. Vi er i hvert fald klar, hvis vi får muligheden, siger Niels Viggo Lynghøj.

Annonce

Ledige hotelværelser

Det er ikke kun selve oplevelsen med cykelløbet, Nordvestjylland har mistet med aflysningen af PostNord Danmark Rundt. Også den i forvejen hårdt ramte turisme-industri kommer til at miste en masse omsætning.

- Da løbet skulle være startet i Struer betød det også, at det var planen, at alle holdene ville overnatte heroppe inden første etape. Derfor kommer vi nu også til at stå med omkring 300 hotelovernatninger, som der ikke bliver brug for, fortæller Kim Høfler.

PostNord Danmark Rundt skulle oprindeligt have været kørt i dagene fra den 11.–15. august 2020, men blev udskudt som følge af coronakrisen. Tirsdag offentliggjorde UCI den reviderede løbskalender, hvor PostNord Danmark Rundt var indplaceret 1.–5. september 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce