Annonce
Ugeavisen Struer

Jonathan er Danmarks bedste entreprenørlærling

Jonathan Skipper Andersen vandt DM i Skills for anlægsstruktører sammen med Flemming Boel fra Skjern og arbejder hos Livbjerggård Entreprenør. Foto: Morten Stricker
Sammen med makkeren Flemming Boel fra Skjern vandt Jonathan Skipper Andersen, der er i lære hos Livbjerggård Entreprenørforretning, DM i Skills 2020 i sit fag som anlægsstruktør
Annonce

STRUER: DM i Skills er arrangeret af SkillsDenmark i samarbejde med regioner, kommuner og erhvervsskoler. Mesterskabernes formål er - udover at finde Danmarks bedste lærlinge - at fremme erhvervsuddannelsernes image, synliggøre deres muligheder og i sidste ende få flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse.

Finalen blev afviklet i sidste uge i Bella Centret i København, hvor 300 unge dystede om DM-titlerne i forskellige fag, mens cirka 70.000 tilskuere fandt ved til konkurrencen.

20-årige Jonathan Skipper Andersen er i gang med uddannelsen som anlægsstruktør hos Livbjerggård Entreprenørforretning, og han havde kvalificeret sig til DM i Skills sammen med Flemming Boel fra Skjern.

- Det var vores lærere på erhvervsskolen Merkantec i Viborg, der havde sat os sammen i oktober måned. Jeg var da lidt spændt på, om vi overhovedet kunne samarbejde om opgaven, for vi kendte ikke hinanden i forvejen. Det gik dog over forventning, så vi vandt uden de store problemer regionsmesterskabet og kvalificerede os dermed til finalen, fortæller Jonathan Skipper Andersen.

Det var da fedt at vinde, men i det hele taget var det både sjovt, spændende og fagligt interessant bare at være med til DM i Skills og få lov til at nørde med sit fag

Jonathan Skipper Andersen, DM i Skills-vinder som anlægsstruktør

Annonce

Nervepirrende finale

Til DM i Skills skulle Jonathan og Flemming dyste mod to andre par og løse opgaver i et forløb over 21 timer.

- Vi skulle blandt andet lave en større belægningsopgave og en særlig installation med tre stationer med rør, og i forhold til regionsmesterskabet var opgaverne langt større og mere komplicerede, ligesom vi havde kortere tid til at løse dem, så det blev lidt nervepirrende til sidst, fortalte Jonathan Skipper om finalen.

Undervejs kunne de to vestjyder godt se, at de overholdt tidsplanen - og at arbejdet ikke var helt ved siden af.

- Vi går dog meget tæt på vores konkurrenter, så man skuler lidt til hinanden undervejs. En anden stressende faktor var publikum, så kom helt tæt på - faktisk kun en halv meter fra os. Derfor havde vi høreværn på under det meste af forløbet, så vi ikke blev forstyrret, for det krævede faktisk stor koncentration at nå i mål, beretter Jonathan Skipper Andersen.

Da opgaven var løst, gik der et par timer, før de endelige placeringer kunne offentliggøres.

- Det var da fedt at vinde, men i det hele taget var det både sjovt, spændende og fagligt interessant bare at være med og få lov til at nørde med sit fag. Og så er jeg da også stolt over at kunne skrive titlen på mit cv, siger Jonathan.

DM-vinderne blev hyldet på den store scene af statsminister Mette Frederiksen, og det var jo også en del af den store oplevelse.

Annonce

Tjekker lige lærlingens bil

Jonathan Skipper Andersen stammer fra Vinderup og var i 9. klasse i praktik i to uger hos Livbjerggård Entreprenørforretning.

- Jeg valgte dog efter folkeskolen at arbejde et par år som greenkeeper i Struer Golfklub, men fik så lyst til at prøve at få en læreplads hos Karl Iver, siger Jonathan.

Og Karl Iver Jensen, indehaver af Livbjerggård Entreprenørforretning, havde ikke glemt den unge Vinderup-dreng, så han blev kaldt til samtale på virksomheden.

- Når jeg skal bruge en ny lærling, så kigger jeg faktisk altid først på deres bil. Sådan har det altid været, og jeg ved ikke helt hvorfor, men det første indtryk er bare vigtigt. Så har vi en samtale, og her mødte jeg en meget målbevidst Jonathan, der havde en klar vision om, hvad han gerne ville som lærling hos os. Og derfor passede han godt ind i virksomheden, for det er jo en arbejdsplads - ikke et socialkontor, siger Karl Iver Jensen, der beskæftiger cirka 20 medarbejdere i sin virksomhed.

Jonathan Skipper Andersen har et år tilbage af sin læretid og har netop købt hus i Struer. I fritiden spiller han golf - efterhånden dog kun et par gange om måneden - men er stadig en del af divisionsholdet i Struer Golfklub.

Anlægstruktør


Anlægsstruktør er en ungdomsuddannelse med mange jobmuligheder.

Uddannelsen tages som en kombination af skoleophold og praktik i en virksomhed.

Anlægsstruktøren har et varieret udendørs arbejde og arbejder med at etablere fortove, pladser og cykelstianlæg, betonbelægninger, bygger veje og jernbaner samt udfører alt arbejde med etablering af kloak og forsyningsledninger.

Til brug for anlægsarbejde bruges store og små gravemaskiner, dozere, rendegravere og andre maskiner.

Jonathan mangler et år af sin uddannelse som anlægsstruktør. Foto: Morten Stricker
Annonce
Annonce
Ugeavisen Struer

Venø Færgen fylder 10 år

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Struer

Har du set Max?

Ugeavisen Struer

Dagcentrene åbner op igen

Annonce