Annonce
Ugeavisen Struer

Kammermusikfestival i Lydens By

Ensemble MidtVest inviterer til fire dage med Vintertonet i Struer. PR-foto
Det er Ensemble MidtVest, der sammen med lokale samarbejdspartnere inviterer til fire spændende dage med Vintertoner fra 30. januar til 2. februar
Annonce

STRUER: For sjette år i træk inviterer Ensemble MidtVest til kammermusikfestivalen "Vintertoner". Festivalen går på tur mellem ensemblets fire støttekommuner, og i år er turen kommet til Lydens By, Struer. Det er Ensemble MidtVest, der står for festivalens kunstneriske indhold, mens lokale samarbejdspartnere på forskellig vis deltager og danner rammerne for fire dage med kammermusik.

- Inspirationen til årets vinterfestival er hentet i Struers DNA, hvor lyd og innovation er en vigtig del, siger ensemblechef Klara Bernat.

- Særligt lyden udgør et centralt omdrejningspunkt for en lang række aktiviteter og tiltag i Struer. Derfor er det også oplagt at afvikle festivalen i tæt samarbejde med andre lokale aktører. Ikke mindst fordi de kan være med til at skabe andre rammer om musikken og således invitere både de vante koncertgængere indenfor, men forhåbentlig også helt nye, som ikke har oplevet kammermusikken på tæt hold før.

Annonce

Et mangefarvet program

Der er noget på programmet for enhver smag, når festivalen løber af stablen fra den 30. januar til den 2. februar. Festivalen indledes med en yoga- og mindfulnesskoncert på Struer Højskole, hvor de deltagende kan opleve det bedste fra to verdener, når der blændes op for yoga, guidet meditation og instruerede åndedrætsteknikker til improviseret musik.

På andendagen bydes der velkommen til den officielle åbning af festivalen med en intimkoncert i den gamle proprietærgård, Gimsinghoved.

Lørdag eftermiddag står den på "tour des chambres"-koncert på Struer Museum, hvor publikum i bogstavelig forstand tages med på en musikalsk vandring fra barokken frem til i dag. Koncertvandringen afbrydes af små forfriskninger undervejs og afsluttes i samarbejde med lydingeniør, Geoff Martin fra Bang & Olufsen, der sammen med ensemblet skaber improviserede lydlandskaber og går på opdagelse i virksomhedens historie.

Lørdagen afsluttes med en filmkoncert på Struer Statsgymnasium, hvor ensemblets musikere improviserer over en kinesisk samurai-film.

Festivalens sidste dag starter med musikgudstjeneste i Struer Kirke, hvor ensemblet deltager i højmessen og spiller udvalgte værker samt akkompagnerer dagens salmer i samarbejde med Struer Kirkes kor.

Eftermiddagen forsætter i kirken, hvor festivalen afsluttes på fornemmeste vis med serbiske stjernepianist Aleksandar Madžar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Struer

Restauration undrer sig over annonceret generalforsamling: Vi har ikke lavet en aftale med LA

Annonce