Annonce
Ugeavisen Struer

Kilen Rock Gardenparty bragte musik og fadøl til folket

Der blev klappet og sunget med, da Kilen Rock Gardenparty landede på Gimsinghøje 6 som dagens første stoppested. Foto: Johan Gadegaard
Der var stor interesse for at blive en del af Kilen Rock Gardenparty, der var en alternativ udgave af lørdagens aflyste Kilen Rock. Avisen var med på det første stop på Gimsinghøje 6 i Struer
Annonce

Struer: Hvis folket ikke kan komme til festival, så må festivalen jo komme ud til folket.

Det var filosofien bag lørdagens Kilen Rock Gardenparty, der var en slags erstatning for den aflyste udgave af den rigtige Kilen Rock, der netop skulle have fundet sted lørdag.

- Vi ved, at der er mange, der plejer at holde forfest hjemme i baghaven, inden de går til Kilen Rock. Og der var mange, der havde fortalt mig, at de holdt forfest alligevel, selv om Kilen Rock var aflyst på grund af coronakrisen. Så var det, at vi fik den idé, at vi kunne bringe musik og fadøl ud til folket, når de nu ikke kunne komme til festival, sagde formanden for Kilen Rock, Jan Kjeldsen, da avisen mødte ham og hans udsendte på Gimsinghøje 6 i Struer lørdag kl. 14.

Det var første stop på den rullende havefest. Hvis man lagde et billede af sin forfest/havefest op på Facebook, havde man chancen for at få besøg af musikeren Marius Grønkjær samt Jan Kjeldsen og hans lille Kilen Rock-gruppe. Udvælgelsen skete ved lodtrækning, og det kom som en overraskelse for de udvalgte, når musikken og det transportable fadølsanlæg rullede ind på matriklen.

- Indtil videre er der 31 havefester, der har lagt billet ind på at få besøg af os. Det er meget flot. Jeg regner med, at vi kan nå at besøge seks-syv steder. Vi er cirka en halv time hvert sted, sagde Jan Kjeldsen.

Egentlig var det adressen Gimsinghøje 7, der skulle have besøg. Det var nemlig Lars Sleimann fra den adresse, der var blevet trukket ud som den første. Men forfesten plejer altid at foregå hos genboerne, Vibeke Potter og Jørgen Strøm i nummer 6. Og det forstår man godt, når man ser, hvordan de har forvandlet det gamle vandværk til et perfekt sted at hygge sig. I festlokalet er der blandt andet en bar, en gammel flippermaskine og en dartskive. Og så kan koncerter og musikvideoer fra computeren vises på den hvide endevæg. Deres "rigtige" hus ligger 8-10 meter fra det gamle vandværk.

Marius Grønkjær skulle have spillet til den rigtige udgave af Kilen Rock - han var glad for at være en del af den alternative udgave. Foto: Johan Gadegaard
Annonce

God stemning

Festlighederne foregik dog ude på den store terrasse, da Thyborøn-drengen Marius Grønkjær - nu bosat i Holstebro - dukkede op med sin guitar og meget passende var iført shorts og solbriller i det strålende vejr. Han sad i skyggen og spillede sin musik - f.eks. Kim Larsens "Joanna" - mens de tre deltagende par hyggede sig med fadøl og sørgede for god stemning ved at klappe og synge med.

Foruden husets to beboere var det Anna og Lars Sleimann samt Birgitte og Claus Nielsen, der overværede minikoncerten.

- Vi plejer altid at mødes kl. 10 til forfest før Kilen Rock. I dag er vi først begyndt kl. 12.30. Det er godt initiativ, Kilen Rock har taget her, og jeg synes, at Marius Grønkjær gjorde det fantastisk godt, sagde Lars Sleimann efter det, man kunne kalde en intimkoncert med Marius Grønkjær.

De regnede med, at festen skulle fortsætte resten af dagen i det flotte vejr.

Marius Grønkjær var opsat på at give den en skalle. Han var begyndt dagen med at spille kl. 11 hos Mr. Arthur i Struer, og han forventede ikke, at de musikalske udfoldelser ville stoppe før til aften.

- Vi kan ligeså godt gøre det ordentlig, nu hvor vi er i gang. Jeg er bare glad for, at jeg endelig kan komme ud at spille. Vi skal følge det til dørs. Det gør ikke noget, at det først bliver aften, inden vi stopper. Det er ikke så hårdt - der er jo et afbræk, når vi kører fra det ene sted til det andet, sagde Marius Grønkjær, der skulle have spillet country-pop med sit band til den aflyste Kilen Rock.

Han håber at være tilbage på den rigtige Kilen Rock-scene næste år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce