Annonce
Ugeavisen Struer

Kirkehøjskole stiller kirkens vigtigste spørgsmål

Kirkerne på Thyholm og Jegindø har inviterer fire forskellige personer til at komme med deres bud på Jesus-personens betydning
Annonce

HVIDBJERG: "Jesus er svaret!" havde en troende skrevet på en væg tilbage i firserne, hvortil en vittig sjæl havde følgende kommentar: "Hvad var spørgsmålet?"

Årets kirkehøjskole i Thyholm Pastorat vender morsomheden om og spørger: Hvem var Jesus?

Der var ingen kristen kirke på jorden, hvis Jesus ikke havde levet! Men så hører enigheden vist også op, for hvem var Jesus egentlig? Hvad sagde og gjorde han? Og hvad ved vi rent faktisk om den Jesus, som vandrede omkring i et fjernt land for to tusind år siden? Kan vi overhovedet bruge begrebet og navnet Jesus Kristus i et moderne menneskeliv og i givet fald: Hvad betyder Jesus for os i dag?

Kirkerne på Thyholm og Jegindø har inviteret fire forskellige personer til at komme med hver deres bud på Jesus-personens betydning set fra deres personlige og faglige synsvinkler.

Sogne- og korshærspræst Søren Nielsen, Holstebro, der ved meget om kunst, vil med udgangspunkt i Arne Haugen Sørensens billede-univers fortælle om Jesus i kunsten. Det første kirkehøjskoleaften torsdag den 6. februar vil på den måde blive en vandring i de konkrete Kristus-billeder, som man vil kunne se på kunstudstillingen af Arne Haugen Sørensens malerier og grafik, som parallelt med foredragsrækken er udstillet i Thyholm Kirkecenter. Man må meget gerne besøge udstillingen i kirkecenterets åbningstid.

Kirkehøjskolens anden aften, torsdag den 27. februar, byder på en teaterforestillingen med skuespilleren Caspar Koch, hvor vi ved hjælp af Markus-evangeliets Jesus-fortælling vil nærme os et bibelsk blik på Kristus.

Den nytestamentlige forsker, lektor René Falkenberg, præsenterer et spændende bud over på en aktuel forståelse af Jesus, som den teologiske forskning ser på tømrer-sønnen fra Nazareth lige nu torsdag den 19. marts.

Efter påske, torsdag den 23. april, afsluttes kirkehøjskolen med en aften fuld af sang, hvor sognepræst, organist og lærer på Det jyske Musikkonservatorium Mads Djernes, Vejle, præsenterer salmernes Jesus, sådan som poesi og teologi har beskrevet ham gennem tiderne.

Kirkehøjskolen er åben for alle, der interesserer sig for emnet, og det koster kun 20 kr. pr. aften til kaffen. De fire aftener foregår i Thyholm Kirkecenter kl. 19.30.

Detaljeret program og yderligere oplysninger kan findes på www.thyholmkirker.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Struer

Børnefestival i Bulderby

Ugeavisen Struer

Grums i drikkevandet

Ugeavisen Struer

Det er ikke så ringe endda

Annonce