Annonce
Ugeavisen Struer

Knækkede briller er så gode som nye

Optiker Peder Astrup reparerer alle former for briller. Foto: Anders Trærup
Hos Brillereparation.dk - der ligger i Bremdal - kan næsten alle skader heles. Det er bæredygtigt at reparere i stedet for at smide væk, og så er det godt for pengepungen.
Annonce

LOKALT: Brillerne flyver ud af hånden, håret eller tasken, smadres mod gulvet og den ene stang knækker. Barnebarnet får fingre i dine briller, eller du smadrer dem til sport. Det er dyrt at have briller, svært at få dem repareret, og optikeren anbefaler oftest, at du køber et par nye briller, hvis skaden er sket.

Optiker Peder Astrup i Bremdal tænker lige modsat. Han er vild med at reparere briller og har siden 2007 lasersvejset hundredvis af briller for en lang række optikere. De mange reparationer gav ham idéen til webshoppen Brillereparation.dk, og her tager han imod de fleste udfordringer.

- Det er en skam, at et uheld skal betyde, at man bliver nødt til at erstatte et par dyre briller til mange tusinde kroner, når man i stedet kan få dem repareret her hos mig. Lasersvejsning kan redde de fleste briller fra udskiftning, siger han tilfreds.

For 324 kroner inklusiv returforsendelse kan man bestille en reparation på webshoppen. Når det er gjort, sender man stellet til brillemanden i Struer og kan normalt få dem tilbage i løbet af to - tre hverdage.

Simon Woetmann er en tilfreds kunde fra København. Hans brillestænger var røget af, og de optikere, han opsøgte, sagde, at det ikke kunne repareres og anbefalede ham at købe nye briller i stedet.

- Det syntes jeg lød som en dyr løsning. Derfor gik jeg på nettet og fandt brillereparatøren.dk. Det tog tre dage inklusiv fragt fra København til Jylland, og så var mine briller så gode som nye. Det var en del billigere end at købe nye, siger Simon Woetmann.

Holdbare svejsninger er grundlaget for reparationerne. Foto: Anders Trærup
Annonce

Holdbar svejsning

Alle optikere kan tilbyde en eller anden form for reparation, men kun tre optikere i landet kan lasersvejse knækkede briller, og Peder Astrup fra Astrup Optik i Bremdal er den ene.

Lasersvejsning giver helt ekstraordinære reparationsmuligheder. Det gælder for eksempel knækkede brillestænger, bøjede stel og beskadigede hængsler. Ved hjælp af en kraftig laserstråle heles bruddet, og som finale lakeres stedet med en matchende farve, så reparationen bliver så godt som usynlig.

- Brillereparation.dk er mit lille bidrag til en mere klimavenlig tilgang inden for mit fag. Kunderne får mulighed for at agere mere klimavenligt, hvis de vælger reparation i stedet for nykøb.

Peder Astrup er specialtrænet i lasersvejsning, og gennem årene har han siddet med alle slags reparationer - udfordrende opgaver, der har krævet præcision og omhyggelighed med svejseapparatet.

- De fleste opgaver kan repareres med lasersvejsning, men vi vurderer altid den enkelte skade for at opnå den mest effektive og holdbare løsning, understreger Peder Astrup.

Der er selvfølgelig skader, der ikke kan repareres, og de få undtagelser kan man læse om på Brillereparation.dk.

Er man i tvivl, kan man sende et billede og en beskrivelse af skaden til Peder Astrup og få en vurdering.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Struer

Oline ryster posen

Annonce