Annonce
Ugeavisen Struer

Kommunen siger nej til at betale for omlægning af vej

Teknik-, miljø- og klimaudvalget i Struer Kommune har afvist at betale for omlægningen af en offentlig vej ved Humlum. Arkivfoto
Udvalg afviser af princip at finansiere omlægning af offentlig vej i Humlum - anerkender at vejen bestemt kunne have et smartere forløb
Annonce

Humlum: Ejerne af Humlum Fiskerleje og Camping må finde en anden finansiering, efter at teknik-, miljø- og klimaudvalget i Struer Kommune har sagt nej til at bevilge en halv million kroner til at omlægge den offentlige vej fra Oddesundvej til fiskerlejet og campingpladsen.

Vejen er snørklet og smal, og så går den lige gennem gårdspladsen på en gård. Udvalget kan godt se udfordringerne, men har af principielle årsager afvist at betale for omlægningen.

- Der er ikke præcedens for, at kommunen betaler for omlægning af offentlige veje. Hvis vi åbner for en undtagelse, så er der helt sikkert også andre, der har ønsker om omlægninger eller nye veje, siger formanden for udvalget, Marianne Bredal (V).

Afslaget er imidlertid ikke udtryk for, at politikerne ikke kan se, at der er problemer med vejens nuværende forløb.

Som det er i dag er vejen godt nok fuldt funktionsdygtig, men at kalde forløbet optimalt er et stykke fra sandheden.

Annonce

Dialog om løsning

- Vi kan godt se, at der er nogle udfordringer. Derfor fortsætter administrationen også dialogen med ansøgerne. Målet må være at finde en løsning, siger Marianne Bredal.

Vel at mærke en løsning, der ikke omfatter et ændret vejforløb betalt af kommunen.

Inden ønsket blev præsenteret for udvalget, var der lavet en forhåndsaftale med ejerne af den jord, som en ændret vej skulle flyttes over på, så det ikke ville være nødvendigt at ekspropriere jord til flytningen.

Vejen ligger inden for strandbeskyttelseslinien, og der skal derfor også hentes tilladelse fra Kystdirektoratet, hvis den skal ændres.

Humlum Fiskerleje og Camping har i dag også vejret ad en privat fællesvej, som går vest om gården.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Struer

Børnefestival i Bulderby

Ugeavisen Struer

Grums i drikkevandet

Ugeavisen Struer

Det er ikke så ringe endda

Annonce