Annonce
Ugeavisen Struer

Kosmopolitisk trio med mod på fremtiden

(Fra venstre) Julie Bi Christensen, HHX-student, Sandra Grochowska, HF-student, og Christina Abena Jensen, International Baccalaureate-student, har haft henholdsvis to og tre gode år på Struer Statsgymnasium og den tilknyttede kostskole. Nu venter nye mål, sabbatår, kørekort og universiteter i ind- og udland for de tre nybagte studiner. Foto: Morten Stricker
Tre studiner stråler under deres forskellige huer. Planerne, deres baggrund og forhåbninger til fremtiden er nok forskellige, men fulde af appetit på livet efter huen
Annonce

Struer: To har rødder langt fra Struer, og den tredje flytter langt fra Struer lige om lidt.

Tre meget forskellige historier og unge studiner, der alle har Struer Statsgymnasium som fælles reference. Det - og så planer, drømme og mål under den nybagte studenterhue.

Inden under huen med båndet med alverdens flag sidder hovedet på Christina Abena Jensen, 20, IB-student (International Baccalaureate, red.).

Christinas rødder er i Kumasi, Ghanas næststørste by. Her afsluttede hun 9. klasse, før hun satte kursen mod en dansk 10. klasse på Skals Efterskole. Planen var klar: at sikre sig den treårige IB-studenterhue. Den mission blev indledt på Viborg Katedralskole.


Jeg har følt mig godt tilpas her. Oplevelsen har været god, og det har været et vigtigt skridt for mig i min vej mod det store mål: at blive dyrlæge.

Christina Abena Jensen, International Baccalaureate-student, Struer Statsgymnasium


-Jeg følte mig ikke komfortabel på skolen. Da muligheden for at flytte studiested opstod, valgte jeg at flytte til Struer Statsgymnasium og den tilknyttede kostskole, fortæller Christina.

Et valg, hun ikke har fortrudt.

- Jeg har følt mig godt tilpas her. Oplevelsen har været god, og det har været et vigtigt skridt for mig i min vej mod det store mål: at blive dyrlæge, fortæller Christina Abena Jensen.

Uddannelsen under Københavns Universitet er der nu søgt om optagelse på, men først skal Christina nyde sommeren og måske finde sig et sommerjob i Aarhus.

Annonce

Destination pædagog

Sandra Grochowska, 19 år og fra Struer, kan under sin funklende hue med det lyseblå bånd se tilbage på en skoletid, der har været nogenlunde ligeligt delt mellem Polen og Danmark.

Sandra flyttede med sin mor til Struer, da hun havde afsluttet 6. klasse. Starten i en dansk folkeskole var lidt af et kulturchok for hende.

- Det var meget forskelligt i forhold til det, som jeg kendte fra Polen. Der var det meget baseret på den enkelte, hvor det i Danmark meget handlede om, hvordan man arbejdede sammen i grupper. Der er også mere frihed for den enkelte elev i klasseværelset i en dansk skole, siger Sandra.

Efter folkeskolen var sigtet HF-uddannelsen, fordi en afsluttet eksamen her kan være adgangskortet til drømmeuddannelsen.

- Jeg vil gerne være pædagog, og særligt arbejdet med små børn har min interesse, siger Sandra.

Først skal der dog være plads til et sabbatår.

- Jeg skal tjene nogle penge, og så få mig et kørekort, lyder de umiddelbare drømme på tærsklen til sommerferien.

Annonce

Destination Frankrig

De lokale rødder er godt og grundigt fæstet i Struer for den 20-årige HHX-student Jule Bi Christensen med den hvide hue med et mørkeblå bånd.

Men lige om lidt, så bliver de hevet op ad den nordvestjyske muld.

Hun valgte på gode venners råd at tage International Business-linjen. Og undervejs i det treårige forløb på gymnasiet voksede lysten til at prøve drømmen af. Den gik i opfyldelse med optagelsen på den franske designskole ESMOD i Paris, der blandt sine alumner har haft bysbarnet og designeren Jørgen Simonsen.

- Jeg vidste, at jeg skulle ud og prøve mig af. Det har uddannelsen været med til at ruste mig til. Jeg ved, at jeg fagligt har en række fordele i forhold til mine medstuderende i Frankrig på grund af ballasten fra min HHX, siger Jule Bi Christensen.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Struer

Det er ikke så ringe endda

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Mange indbrud i varebiler

Ugeavisen Struer

Struer Fri Fagskole udvider

Annonce